15 ημέρες από το φονικό: Οι μάρτυρες «κλειδιά» για την υπόθεση των Ανωγείων

Petite Perle 300×250

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από τη φονική συμπλοκή στα Ανώγεια και στο Περαχώρι τα πάντα έχουν αλλάξει.

Η σκιά της φονικής συμπλοκής, το πένθος των οικογενειών και το βουβό γιατί, φαίνεται πως έχουν στοιχειώσει το Περαχώρι.

Οι κάτοικοι προσπαθούν όσο μπορούν να αποφεύγουν τις συζητήσεις γύρω από τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς και να έχουν ρίξει το βάρος στο να καταφέρουν το χωριό να συνεχίσει την πορεία του και οι δύο οικογένειες να συνυπάρξουν χωρίς δυσάρεστες καταστάσεις.

Αυτό είναι το κύριο μέλημα της Ανωγειανής κοινωνίας και δεν μπορεί να είναι άλλο μιας και πλέον η Ανακρίτρια Ρεθύμνου είναι αυτή που θα κληθεί μέσα από την κύρια ανάκριση να ρίξει φως στα γεγονότα που σημάδεψαν τα Ανώγεια πριν δύο εβδομάδες.

Η μόνη αναφορά που γίνεται μεταξύ των γειτόνων των δύο οικογενειών αλλά και άλλων κατοίκων στο Περαχώρι είναι αν κλήθηκαν να καταθέσουν από την Ανακρίτρια.

Όπως έχει γράψει το Creta24 η Ανακρίτρια Ρεθύμνου ζητά από τους μάρτυρες εκτός από το να περιγράψουν τα γεγονότα όπως τα έζησαν να της αναφέρουν και ποιοι ήταν παρόντες εκείνο το βράδυ στη φονική συμπλοκή.

Ήδη σε καταθέσεις που προη΄γηθηκαν τις προηγούμενες μέρες γίνεται αναφορά σε τουλάχιστον 6 άτομα που θεωρείται δεδομένο πως θα κληθούν να καταθέσουν στην Ανακρίτρια Ρεθύμνου.

Μεταξύ των συγκεκριμένων ατόμων βρίσκονται συγγενικά πρόσωπα του 60χρονου Λευτέρη Καλομοίρη αλλά και συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Ξυλούρη. Τρεις είναι όμως τα άτομα που η κατάθεση τους στην Ανακρίτρια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το πρώτο άτομο που θα καταθέσει όταν βέβαια θα είναι σε κατάσταση που θα μπορεί να το κάνει είναι η γυναίκα του Λευτέρη Καλομοίρη. Όπως είναι λογικό η γυναίκα του ενός από τους δύο νεκρούς της φονικής συμπλοκής δεν είναι σε θέση να δώσει ακόμα κατάθεση και στο σίγουρο είναι πως η Ανακρίτρια θα δώσει το χρόνο που θα απαιτηθεί.

Το δεύτερο άτομο είναι επίσης από την οικογένεια Καλομοίρη το οποίο και κατονομάζεται τουλάχιστον από δύο άτομα ότι βρισκόταν στο σημείο της συμπλοκής πριν ακόμα ακουστούν οι πυροβολισμοί.

Το τρίτο άτομο είναι το άτομο που μετέφερε με το αγροτικό του αυτοκίνητο του τους δύο νεκρούς στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

Οι συγκεκριμένες καταθέσεις όπως και ατόμων που μένουν ακριβώς στο σημείο όπου έγινε η φονική συμπλοκή αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

CRETA24.GR

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ