Η θέση του Μενέλαου Μποκέα για τη λαϊκή στο Γάζι

Petite Perle 300×250

Ούτε θετικός, ούτε αρνητικός ως προς την ίδρυση λαϊκής αγοράς στο Γάζι, δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, μιλώντας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA, κατόπιν της σχετικής εισήγησης από την Επιτροπή Λαϊκών Αγορών Ηρακλείου.

Ο κ. Μποκέας σημείωσε πως έχουν διατυπωθεί τόσο θετικές, όσο όμως και αρνητικές γνώμες από ιδιοκτήτες τοπικών καταστημάτων, ενώ έχουν τεθεί και θέματα καθαριότητας καθώς και κυκλοφοριακού φόρτου.

«Θα συζητήσουμε την εν λόγω εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο και με όλα τα όργανα του Δήμου», ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου και πρόσθεσε πως πρέπει να ξεκαθαριστεί το είδος των προϊόντων που θα πωλούνται και ποιοι θα συμμετέχουν.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών η εισήγηση για ίδρυση λαϊκής αγοράς στο Γάζι, στηρίχθηκε στα εξής δεδομένα:


-Ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι ο τρίτος πολυπληθέστερος Δήμος της Π.Ε. Ηρακλείου, με 24.864 κατοίκους, που διαρκώς αυξάνονται με μετεγκαταστάσεις.
-Το αστικό κέντρο του Γαζίου έχει οικονομική και πληθυσμιακή συγκέντρωση, λόγω και των τουριστικών υποδομών που είναι εγκατεστημένες στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου.
-Η περιοχή των εργατικών κατοικιών στο Πολύδροσο Γαζίου, συγκεντρώνει πληττόμενο πληθυσμό από την κρίση του τουρισμού.
-Μπορεί να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή στις λαϊκές αγορές παραγωγών από την πλούσια και παραγωγική γεωργική ενδοχώρα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς και ο τρόπος λειτουργίας της εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του οικείου Δήμου.

πηγή: https://creta24.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ