«Πυρά» Φίλη κατά Αμβρόσιου και Εκκλησίας: Γίνεται εν έτει 2020 να μπορεί να αφορίσει όποιον θέλει;

Petite Perle 300×250

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για γραφικότητα και μισαλλοδοξία από πλευράς Αμβροσίου ενώ τόνισε ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να διατηρεί το αναχρονιστικό προνόμιο του αφορισμού». Σχολιάζοντας τον χθεσινό «αφορισμό» προς τον Πρωθυπουργό, την υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Φίλης δήλωσε:  «Δεν με αφορά η γραφικότητα και η μισαλλοδοξία του ακραίου ιδιώτη κ. Αμβρόσιου, ο οποίος ήταν και υμνητής της Χρυσής Αυγής. Αλλά με ενδιαφέρει η στάση της εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία είπε ότι μόνο η ίδια με συνεδρίαση μπορεί να αφορίσει.  Γίνεται εν έτει 2020 η εκκλησία να μπορεί να αφορίσει όποιον θέλει; Τον πρωθυπουργό ή τον οποιονδήποτε κρατικό λειτουργό; Δεν μπορεί η εκκλησία να διατηρεί το αναχρονιστικό προνόμιο του αφορισμού» και επανέλαβε τη θέση του περί επανατοποθέτησης των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας. 

Αναφορικά με το θέμα της Θείας Κοινωνίας, ο κ. Φίλης τόνισε:  «Είναι μηχανισμός μετάδοσης του ιού το σάλιο; Αν είναι τι με ρωτάτε; Μιλάνε οι επιστήμονες. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν τους ακούει η κυβέρνηση; Πάντως, στη Γερμανία απαγορεύτηκε η μετάληψη. Κι εκεί υπάκουσε η Ορθόδοξη εκκλησία».


Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε πολιτική απόφαση της επαναλειτουργία του Γυμνασίου και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τη δημιουργία μιας εικόνας επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα.  Παράλληλα, αντιτάχθηκε στην τοποθέτηση καμερών στις τάξεις, λέγοντας πώς αυτό καθιστά «ριάλιτι την αίθουσα και διαλύει το μάθημα».


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ