Σε απόγνωση εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων επισιτισμού

Petite Perle 300×250

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της εστίασης, συζήτησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με το προεδρείο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου.

Στη συνάντηση, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Αντωνακάκη, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Ρηγάκης και το μέλος του Συνδέσμου Γιάννης Μαδαριωτάκης, περιέγραψαν τη δραματική κατάσταση που βιώνει ο κλάδος, με τον κίνδυνο μαζικών λουκέτων και ανεργίας του προσωπικού να είναι κάτι παραπάνω από ορατός, καθώς και τις αλυσιδωτές, αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που αντανακλούν στην εθνική οικονομία. Εξέθεσαν παράλληλα τις θέσεις του Συνδέσμου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόταση που έχουν καταθέσει για επανακαθορισμό των δημοτικών τελών πριν εφαρμοστεί οποιαδήποτε περικοπή, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος μαζικού κλεισίματος των επιχειρήσεών τους, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ο κλάδος του επισιτισμού, με πολλές δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και μικρο-ιδιοκτητών, βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης. Έχοντας συνομιλήσει κατ' επανάληψη με εργαζομένους και πολλούς ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, μπορώ να κατανοήσω απόλυτα τη δυσμενή τους θέση. Απαιτείται άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την πλευρά των συναρμόδιων Υπουργείων, έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην κινδυνέψουν όλες αυτές οι θέσεις εργασίας, αλλά και να μην θυσιαστούν εργασιακά δικαιώματα. Με αυτόν τον διπλό στόχο, θα συνεχίσω να πιέζω με κάθε διαθέσιμο τρόπο».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ