Άνοιγμα συνόρων από 1η Ιουνίου χωρίς καραντίνα για Ελλάδα, Βουλγαρία και Σερβία

Τελευταία Ενημέρωση:

«Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα ότι από την 1η Ιουνίου θα απελευθερώσουμε πλήρως τις επιχειρηματικές, οικογενειακές, διπλωματικές, ανθρωπιστικές και μεταφορικές σχέσεις χωρίς καραντίνα. Το ίδιο συμφωνήθηκε με τη Σερβία σε διμερείς δηλώσεις την 1η Ιουνίου».

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ μετά από τετραμερή συνάντηση που υπήρξε σήμερα με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Λούντοβιτς Ορμπάν. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών, Υγείας, Μεταφορών και Τουρισμού των τεσσάρων χωρών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι και φέτος η Ελλάδα περιμένει τους επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες που μας τιμούν κάθε χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ομαλοποίηση του διασυνοριακού τουρισμού και των μεταφορών, τομείς που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την οικονομική ανάκαμψη των χωρών της περιοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αμοιβαία άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί γεγονός που θα διευκολύνει την επανάληψη των ταξιδιών επιχειρηματιών, εργαζομένων και τουριστών.

Για την Ρουμανία, ο κ. Μπορίσοφ είπε ότι καθώς η ρουμανική κυβέρνηση παραιτείται, ελπίζει ότι θα λάβουν μια απόφαση που θα είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τις τρεις χώρες, έτσι ώστε να μην ισχύει το καθεστώς της καραντίνας.

Θα υπάρχει μια απλή δήλωση στα σύνορα, η οποία θα συμπληρώνεται από τους πολίτες είπε, που θα αναγράφει:

 «Δεν έχω συμπτώματα» και «Είμαι εξοικειωμένος με την επιδημία».

 money-tourism.gr

Related Articles