Λίνα Μενδώνη: Αθλητικές εγκαταστάσεις και Ενετικά τείχη μπορούν να συνυπάρξουν

Petite Perle 300×250

Πράσινο φως έδωσε η υπουργός Πολιτισμού για την παραμονή των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Ενετικά Τείχη. Η κ. Λίνα Μενδώνη μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ανέφερε χαρακτηριστικά πως όλα μπορούν να συνυπάρξουν στα Ενετικά Τείχη. Το θέμα της απομάκρυνσης των αθλητικών εγκαταστάσεων είχαν ζητήσει οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού στο Ηράκλειο κατά την εξέταση του Μάστερ Πλαν του δήμου Ηρακλείου για τα Ενετικά Τείχη.

«Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στα Τείχη είναι φιλικές, υπάρχει μία ιστορία και μία παράδοση γύρω από αυτές. Εφόσον υπάρχει προστασία του μνημείου και διασφαλίζεται η στατικότητα των Τειχών όλα μπορούν να συνυπάρξουν.» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού. Η κ Μενδώνη πρόσθεσε πως ειδικά για τον Προμαχώνα Σαμπιονάρα των Ενετικών Τειχών πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο στήριξης και ανάπλασης που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ της περιφέρειας Κρήτης με στόχο του υπουργείου πριν το τέλος του χρόνου να έχουν ξεκινήσει τα έργα.

Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε όμως και στο άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων επισημαίνοντας πως έχει τεράστια σημασία η προβολή της χώρας μας παγκοσμίως μετά την επανέναρξη λειτουργίας της Ακρόπολης που προβλήθηκε σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα. Όπως ανέφερε η κ Μενδώνη βασικός στόχος του υπουργείου είναι η λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών.

«Βασικός μας στόχος είναι η ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων στους αρχαιολογικούς χώρους. Προς αυτήν την κατεύθυνση τις επόμενες ημέρες θα προσληφθούν 1650 εποχικοί αρχαιοφύλακες, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά για να βοηθήσουν στην τήρηση των μέτρων που έχουν οριστεί από την ειδική επιτροπή του υπουργείου υγείας για την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων. Πιστεύω πως θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε ως υπουργείο και αυτή την δύσκολη κατάσταση. Ως υπουργείο και ως κυβέρνηση δεν θέλουμε ένα νεκρό καλοκαίρι τουριστικά.» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ Λίνα Μενδώνη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ