Τουρισμός: Αγωνία για τα πρωτόκολλα στα κρουαζιερόπλοια

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε ο χρόνος επανεκκίνησης ούτε το υγειονομικό καθεστώς το οποίο θα διέπει τα ταξίδια.

Ένα μεγάλο ερώτημα για τον τουρισμό τη φετινή χρονιά, είναι «τι θα γίνει με την κρουαζιέρα;» κι αυτό, σύμφωνα με τις εταιρείες του κλάδου, αν χαθεί η σεζόν τότε μιλάμε για ζημία η οποία θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Σε αυτόν τον κλάδο εργάζονται 11.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, Η παγκόσμια οικονομία βυθίζεται και η ελληνική οικονομία αιμορραγεί. Ο Θεόδωρος Κόντες, πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων, δήλωσε στην κάμερα του Ανοικτού Καναλιού ότι οι απώλειες θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.  

Ο κλάδος εκπέμπει SOS καθώς οι στόλοι παραμένουν δεμένοι για 60 ημέρες και, μάλιστα, την πιο παραγωγική εποχή του έτους. Οι κάβοι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, δεν θα λυθούν πριν από την 1η Ιουλίου.

Αντίστοιχα, ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Πειραιά, σημείωσε στο ίδιο ρεπορτάζ ότι χάθηκαν -μέχρι τώρα- έσοδα 580 εκατ. ευρώ και 9.000 θέσεις εργασίας. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε ο χρόνος επανεκκίνησης ούτε το υγειονομικό καθεστώς το οποίο θα διέπει τα ταξίδια.

Ο κ. Κόντες, στο ίδιο ρεπορτάζ, σημειώνει πως «ένα κρουαζιερόπλοιο για να ξεκινήσει χρειάζεται τουλάχιστον έναν μήνα προετοιμασίας. Πρέπει να έχουμε άμεσα και τα πρωτόκολλα, για να δούμε πώς θα πορευθούμε και πρέπει να ξέρουμε και το πότε θα ξεκινήσουμε».

Οι ίδιοι, πάντως, δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να υποβάλουν σε τεστ για τον κορονοϊό επιβάτες και πλήρωμα, ενώ υπάρχει πρόθεση να στηθούν και μίνι διαγνωστικά κέντρα.   

Στις ΗΠΑ, πάντως, που μετρούν πολλαπλάσιους νεκρούς από ό,τι στη χώρα μας, ανακοινώθηκε ότι οι κρουαζιέρες ξεκινούν πάλι την 1η Αυγούστου.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε στο Open 


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...