Υπερψηφίστηκε με 175 «ναι» η διεύρυνση κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου

Petite Perle 300×250

Σε ψηφοφορία που κράτησε για περισσότερο από 5 ώρες, η Βουλή ψήφισε με 175 «ναι» την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Με 175 υπέρ σε σύνολο 177 ψηφισάντων έγινε δεκτή η πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ να επεκταθεί το διερευνητικό πεδίο της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στην κάλπη βρέθηκαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια. Η έρευνα που διεξάγει ήδη η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης επεκτείνεται για τα αδικήματα

-Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος (άρθρο 186 παρ.1 ΠΚ)
– Εκβίαση (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ΄παλαιού ΠΚ)
-Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού ΠΚ)
– Δωροληψία Υπαλλήλου (αρ. 235 ΠΚ),
– Ηθική Αυτουργία σε Κατάχρηση Εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ),
– Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος και Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ.1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 και ΠΚ 259 αυτοτελώς),
– Εγκληματική Οργάνωση περίπτωση Συμμορίας Αρ. 187 παρ. 3 (παλαιό αρ. 187 παρ.5)


Στην ψηφοφορία πήραν μέρος μόνον οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής. Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ απουσίασαν Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό και ο Χάρης Καστανίδης που σοβαροί λόγοι τον κράτησαν μακριά από την διαδικασία.

Να σημειωθεί πως και οι τρεις έστειλαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν το προεδρείο της Βουλής πως αν συμμετείχαν στην ψηφοφορία θα ψήφισαν υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου.

Τα απρόοπτα της ψηφοφορίας


Υπενθυμίζεται ότι κατά την μυστική ψηφοφορία υπήρξαν απρόοπτα. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Σταύρος Καλογιάννης προσήλθε στην κάλπη για να ψηφίσει  αλλά έριξε το ψηφοδέλτιο χωρίς να το βάλει στον  προβλεπόμενο φάκελο. Μόλις τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής διαπίστωσαν το λάθος σταμάτησε η ψηφοφορία και εκλήθη στην αίθουσα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Ακολούθως αποφασίστηκε να ανοίξει η κάλπη να πάρει το ψηφοδέλτιο του ο κ. Καλογιάννης και χωρίς να το ανοίξει να το τοποθετήσει σε φάκελο  και να το ρίξει ξανά στην κάλπη. 

Ο Γ. Βλάχος έδειχνε τι ψήφισε


Τα περίεργα όμως δεν τελείωσαν εκεί. Λίγη ώρα νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, γνωστός «καραμανλικός» ψήφισε, αφού πρώτα είχε δείξει το ψηφοδέλτιό του σχεδόν σε όποιον βρισκόταν στην αίθουσα προκειμένου να αποδείξει ότι ακολουθεί τη γραμμή του κόμματος και πως αν υπάρξουν διαρροές θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού. 

Για το περιστατικό η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η απουσία της Αντιπολίτευσης από την διαδικασία της σημερινής ψηφοφορίας δεν σημαίνει ότι δεν ελέγχεται και δεν εποπτεύεται από τον ελληνικό λαό».


Πηγή: iefimerida.gr


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ