Εγκλωβισμένοι στο σπίτι οι μαθητές των ειδικών σχολείων στο Ηράκλειο

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Σε βρίσκονται απόγνωση βρίσκονται οι γονείς

Για την δύσκολη καθημερινότητα των μαθητών της ειδικής εκπαίδευσης, μίλησε στο Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου Κώστας Πλουμής.

Ο ίδιος μίλησε για μια ειδική συνθήκη και μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για τις οικογένειές τους, αφού έχει ανατραπεί η ρουτίνα τους ενώ το δυσκολότερο κομμάτι είναι ότι στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Μια ακόμη μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισαν οι οικογένειές αυτές τις ημέρες της καραντίνας, σύμφωνα με τον κ. Πλουμή, είναι το γεγονός ότι οι γονείς αναγκάστηκαν να μείνουν σπίτι μαζί με τα παιδιά, σταματώντας πολλές φορές από την εργασία τους«Τα δικά μας παιδιά ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, λόγω της ιατρικής αγωγής που παίρνουν» σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Πλουμής τόνισε πως από την πολιτεία δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία μέριμνα για τους μαθητές των ειδικών σχολείων ενώ ακόμα και στις χθεσινές ανακοινώσεις για τα σχολεία δεν έγινε καμία αναφορά στην ειδική εκπαίδευση.

Μάλιστα τα εκτός από το σχολείο έχουν διακοπεί και οι απογευματινές δραστηριότητες των παιδιών, που τα βοηθούσαν να βρίσκονται σε μια ισορροπία.

Η σχολική κοινότητα όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται με κάθε τρόπο και μέσο κοντά στα παιδιά και τις οικογένειές τους. «Είχαμε και εμείς την τηλεκπαίδευση, αρχικά ασύγχρονη και πλέον και σύγχρονη, αλλά σε ότι αφορά τους μαθητές της δικής μου δομής ήταν μια διαφορετική διαδικασία καθώς πολλά παιδιά, λόγω της κατάστασής τους δεν ξέρουν καν γραφή και ανάγνωση.»

Όπως ο ίδιος ανέφερε οι εκπαιδευτικοί και ο ψυχολόγος της δομής φροντίζουν να βρίσκονται στο πλευρό των γονιών και να τους στηρίζουν ψυχολογικά προκειμένου και εκείνοι με τη σειρά τους να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών.

«Δεν ξέρουμε ακόμα αν και πότε και κυρίως υπό ποιες συνθήκες θα ανοίξουν τα σχολεία μας», ανέφερε ο κ. Πλουμής. «Πρέπει να υπάρξει ειδικός σχεδιασμός και για την μεταφορά τους στο σχολείο, αφού τουλάχιστον στη δική μας δομή έρχονται παιδιά από όλο το νομό Ηρακλείου», συμπλήρωσε.

Τέλος μετέφερε το καθολικό αίτημα των γονέων ΑμεΑ που επρόκειτο φέτος να αποφοιτήσουν από τα ειδικά σχολεία να παραμείνουν στις δομές για έναν ακόμη χρόνο αφού το σχολικό έτος δεν ολοκληρώθηκε και μετά το ειδικό σχολείο δεν υπάρχει άλλη βαθμίδα για αυτούς τους μαθητές.

CRETA24.GR

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...