Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού καταγγέλει τη Δημοτική Αρχή

Petite Perle 300×250

Την επιμονή της δημοτικής αρχής για συνεδριάσεις παρωδία, μακριά τις ανάγκες του λαού της περιοχής, κατήγγειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 19 Μάη

Η Λαϊκή ΣυσπείρωσηΦαιστού καταγγέλλει τη στάση της δημοτικής αρχής, η οποία τη στιγμή που είναι επιτακτική ανάγκη να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει για τα μέτρα ανακούφισης, που επιβάλλεται να πάρει, ώστε να στηρίξει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, που τη μία με την οικονομική κρίση και την άλλη με την πανδημία, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο επιβίωσης,δεν κάνει ούτε νύξη για τα αναγκαία μέτρα ελάφρυνσης που είναι στην ευθύνη της.

Επιπλέον, καταργεί επί της ουσίας τον διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων και τον έλεγχο. Συνεχίζει τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις, τα συμβούλια – παρωδία, ενώ υπάρχει δυνατότητα συνεδρίασης με τη χρήση νέων τεχνολογιών – τηλεδιάσκεψη, όπως έχει επανειλημμένα θέσειη Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι αποκαλυπτικό για τις στοχεύσεις της δημοτικής αρχής ότι και στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ, ούτε ένα θέμα υπήρξε για την αναγκαία ελάφρυνση από δημοτικά τέλη και φόρους για τους μικρομεσαίους καταστηματάρχες του δήμου, τους μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους.

Ούτε ένα θέμα υπήρξε, για να εκτιμήσει το δημοτικό συμβούλιο τις τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας στον Δήμο μας,ειδικά τη στιγμή που γινόμαστε όλοι μάρτυρες της αναγκαιότητας ενίσχυσης των δημοσίων δομών του κράτους και της τοπικής διοίκησης. Ούτε κουβέντα πώς θα διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις, προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία, αν πραγματικά διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς και μαθητές.

Για όλα τα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού ζητήσαμεεπανειλημμένως, με έγγραφα αιτήματα και υπομνήματα προς τη Δημοτική αρχή, που κοινοποιήθηκαν σε όλους τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, στις 27 και στις 30/03/2020, στις 6/04/2020 και ζητάμε και σήμερα:Να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για να εξετάσει την ευθύνη στα μέτρα που το αφορούν, αλλά και τη συλλογική πολιτική του ευθύνη για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων του δήμου από τη νέα διαφαινόμενη καπιταλιστική κρίση, που επιτάχυνε η πανδημία.

Να υλοποιήσει τα έκτακτα, επείγοντα αιτήματα – μέτρα και διεκδικήσεις και να ανταποκριθεί ο Δήμος Φαιστού στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων, εργαζομένων, μικρών ΕΒΕ, μικρών αγροτοκτηνοτρόφων με δραστική μείωση και κατάργηση -κατά περίπτωση- δημοτικών τελών και φόρων, πάγωμα χρεών προς τον δήμο κλπ. Ακόμη, να συμβάλλει με μέτρα και διεκδικήσεις στην προστασία του λαϊκού εισοδήματος.

Για όλα τα παραπάνω δεν λάβαμε ΠΟΤΕ απάντηση. Καταγγέλλουμε τη συνειδητή σιωπή της δημοτικής αρχής στα ζητήματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα και την υγεία των λαϊκών οικογενειών του δήμου μας και την αναγκαιότηταοικονομικής τους ελάφρυνσηςαπό δημοτικά τέλη και φόρους. Καταγγέλλουμε τη συνειδητή σιωπήαπέναντι στην κυβέρνηση για τη διεκδίκηση μέτρων για τις ανάγκες του λαού της περιοχής, που αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα.

Τη σιωπή αυτή την ενισχύει η έλλειψη οποιασδήποτε αντίδρασης από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που γίνονται και με αυτόν τον τρόπο συμβοηθοί της πολιτικής της δημοτικής αρχής. Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, το οποίο να ασχοληθεί με τα θέματα που έχουμε παραθέσει και να πάρει πολιτική θέση- απόφαση για όλα αυτά που απασχολούν τον λαό σε σχέση με την υγεία, την ασφάλεια και το εισόδημά του.

Επιπλέον, για το ζήτημα της στήριξης των εργαζόμενων σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, με έκδοση σχετικού ψηφίσματος και το οποίο υπερψηφίσαμε, να υπενθυμίσουμε ότι: Ήδη από πέρυσι, έχουμε φέρει το θέμαδυο φορές για συζήτηση, το οποίο απορρίφθηκε από τη δημοτική αρχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τον θεσμό των δημόσιων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ διαχρονικά, και στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων για δημόσιες, μόνιμες, σύγχρονες και αξιοπρεπείς δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ με εξασφαλισμένη 100% κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

Το αναδεικνύει σταθερά και παλεύει πανελλαδικά σε όλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, το ΚΚΕ μέσα στη βουλή, καθώς και οι συνδικαλιστές του που δρουν μέσα στο εργατικό και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ