Νομοσχέδιο επιτρέπει την επιχορήγηση Δημοτικών Επιχειρήσεων από τους Δήμους

Τελευταία Ενημέρωση:

Τις Δημοτικές Επιχειρήσεις αφορά η παρ.του άρθρου 11 Νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή στις 20.5.2020.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη, θεσπίζεται το εξής:

« Επιτρέπεται η επιχορήγηση από τους μετόχους Δήμους των Δημοτικών Επιχειρήσεων, των οποίων η δραστηριότητα ανεστάλη υποχρεωτικά για λόγους αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. 

Η επιχορήγηση αφορά αποκλειστικά στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών που ανακύπτουν κατά το διάστημα αναστολής λειτουργίας και για όσο χρόνο αυτή διαρκεί. »

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τη διάταξη προκαλείται « ενδεχόμενη δαπάνη των προϋπολογισμών των οικείων Δήμων, από την επιχορήγηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων που δεν ανήκουν στους Φορείς Γενικής Κυβέρνησης, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη υποχρεωτικά για λόγους αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Το ύψος της εν λόγω δαπάνης εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός επιχορηγούμενων Δημοτικών Επιχειρήσεων, ύψος επιχορήγησης κλπ) ».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...