Τάσος Ρίζος: Κύριε Πρωθυπουργέ, όχι μισόλογα παρακαλούμε…

Petite Perle 300×250

Με μια προσωπική του επιστολή ο γνωστός ξενοδόχος και τουριστικός παράγοντας της Κέρκυρας κ. Τάσος Ρίζος, απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας μια κραυγή αγωνίας, καθώς και τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, δεν λύνεται το πρόβλημα του Τουρισμού, όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρίζος, ο οποίος με τα γραφόμενά του, ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα, όπως έκανε πρόσφατα με μία ακόμη επιστολή, υπογραμμίζει ότι  «…μόνο παράφρονες θα πιστέψουν ότι με περισσότερα δανεικά θα σώσουν την παρτίδα. Το κεφάλαια του ΤΕΠΙΧ είναι δανεικά και η επιστρεπτέα προκαταβολή, ψίχουλα. Τα δανεικά εξάλλου κατάστρεψαν την χώρα».

Εν κατακλείδι ο κ. Ρίζος, προτείνει την λήψη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κατάργηση της προκαταβολής φόρου, ρύθμιση του φόρου επιχειρήσεων σε 120 δόσεις, ενιαίο φόρο στον Τουρισμό, κ.λπ..

Η επιστολή

Η επιστολή του κ. Τάσου Ρίζου, έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, όχι μισόλογα παρακαλούμε.

Απευθυνόμαστε σε σας διότι με τις πράξεις σας όλοι τόσο εντός όσο εκτός συνόρων συμφωνούν ότι κάτι νέο και θετικό συμβαίνει στην Ελλάδα με την πρωθυπουργία σας.
Ίσως ετσι φθάσει σε σας η κραυγή της Αγοράς.

Μια κραυγή αγωνίας.

Σήμερα στον Τουρισμό με τα κατ' αρχάς σωστής πρόθεσης μέτρα που αναγγείλατε προχθές, το πρόβλημα δεν λύνεται, διότι οι άγνωστοι παράγοντες είναι περισσότεροι από τις εξισώσεις .

Με λίγα λόγια.

Μικρή ενδεχομενως περίοδος 60-80 περίπου ημερών, με μικρές πληρότητες και με ακριβά πρώτοκολα λειτουργίας και με όλο το εργατικό δυναμικό όσο επιδοτούμενο και αν είναι, είναι μια πτήση «καμικάζι».

Παρόλα αυτά πρέπει να πληρωθούν από τη φετινή ρευστότητα, οι περυσινοί φόροι εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, οι υποχρεώσεις που έχουμε διότι επενδύσαμε περιμένοντας μια εξαιρετική σαιζόν, τα εργατικά, προμήθειες και πολλά άλλα.

Οι περισσότεροι έχουμε και δάνεια και ευτυχώς οι τραπεζες δείχνουν κατ ανάγκην κατανόηση αλλά μόνο παράφρονες θα πιστέψουν ότι με περισσότερα δανεικά θα σώσουν την παρτίδα. Το ΤΕΠΙΧ είναι δανεικά χρήματα και η επιστρεπτέα προκαταβολή ψίχουλα.
Τα δανεικά εξάλλου κατάστρεψαν την χώρα.

Να μη μακρηγορώ και σας παρακαλώ δώστε χωρίς μισόλογα, αφού δείχνετε πρόθεση, τις άγνωστες παραμέτρους για να σωθούν οι επιχειρήσεις στον Τουρισμό και Επισιτισμό που πλήττονται ιδιαίτερα.

1. Καταργείστε εντελώς για 2 χρόνια την άδικη όπως λέτε προκαταβολή φόρου
2. Ρυθμίστε τον φόρο του 2019 άτοκα σε 120 δόσεις
3. Αφαιρέστε το 40% των ενοικίων που σωστά χαρίζετε χωρίς την συναίνεση των ιδιοκτητών από το φόρο του 2019
4. Όλες οι τράπεζες, και όχι η EUROBANK μόνο, να παγώσουν τα τοκοχρεωλύσια για 2 χρόνια
5. Θεσπίστε ενιαίο φόρο 12% (όχι 13% ούτε 6%) στον Τουρισμό και Επισιτισμό για να αντέξει τον ανταγωνισμό.
6. Εφαρμόστε αυτό που έχετε πει για φορολόγηση των εταιριών με για τα είσοδηματα του 2019 με συντελεστή 20%!

Κύριε πρωθυπουργέ,

Δεν σας ζητάμε παρά μόνο αυτά που εσείς έχετε εξαγγείλει όχι με  μισόλογα, αλλά καθαρές κουβέντες. Εξάλλου είναι μονόδρομος.

Τίποτε άλλο.

Όσες μεταγγίσεις αίματος κι αν γίνουν στον ασθενή, αν η καρδιά δεν δουλέψει θα καταλήξει.
Και ζητάμε να δουλέψει η καρδιά της τουριστικης οικονομίας που είναι οι χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχείρησεις του κλάδου που χωρίς να φταίνε βρίσκονται σε αδιέξοδα.

Ούτε τσάμπα χρήμα, ούτε διαγραφές φόρων και δανείων ζητάμε που κάνει ο Πρόεδρος Τραμπ. Μόνο διευκόλυνση για να μη γίνουμε προβληματικοί και χάσουν την δουλειά τους 120.000 εργαζόμενοι.

Ευχαριστώ

Τάσος Ριζος
Ξενοδόχος, τουριστικός παράγοντας».

 money-tourism.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ