Έτοιμες οι θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους στο κέντρο του Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Το ΦΕΚ που θα περιέχει όλη την κανονιστική απόφαση του δήμου Ηρακλείου για την χορήγηση θέσεων στάθμευσης στους κατοίκους του ιστορικού κέντρου περιμένει η δημοτική αρχή προκειμένου να ενεργοποιήσει την πλατφόρμα από όπου οι δικαιούχοι θέσεων στάθμευσης θα μπορούν να τυπώσουν τις σχετικές κάρτες.

Ήδη όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχει ξεκινήσει η αποτύπωση των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο του Ηρακλείου. Όπως είναι γνωστό θα υπάρχουν τρεις ζώνες. Η κεντρική που υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι από τις θέσεις και ουσιαστικά πρόκειται για το τμήμα από την οδό Γιαμαλάκη μέχρι και την Ανάληψη. Η ανατολική ζώνη από την οδό Γιαμαλάκη μέχρι τη Χανιόπορτα και νότια καθώς και η δυτική ζώνη από την Ανάληψη μέχρι τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως.

Συνολικά οι θέσεις που θα διατεθούν στους μόνιμους κατοίκους είναι 700 περίπου ενώ μετά την κατανομή τους θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος αιτήσεων.

Οι κάτοικοι που δεν θα έχουν θέση στο κεντρικό τμήμα ή δεν θα βρίσκουν να παρκάρουν θα έχουν τη δυνατότητα να παρκάρουν στις άλλες δύο ζώνες.

Βασικός στόχος του δήμου είναι να εξυπηρετηθούν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η ενημέρωση τόσο των δικαιούχων αλλά και του κοινού καθώς σε περίπτωση στάθμευσης σε θέση μόνιμου κατοίκου η δημοτική αστυνομία θα κόβει κλήση στάθμευσης.

CRETA24.GR

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ