Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα Δημοτικά Σχολεία – Άνοιγμα «έδειξε» ο Χαρδαλιάς

Petite Perle 300×250

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό. Τι είπε για τα δημοτικά σχολεία.

Οπως είπε, αύριο θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί, ενώ σημείωσε ότι «η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική», δείχνοντας ουσιαστικά ότι θα ανοίξουν και τα δημοτικά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ουσιαστικά «έδειξε» ότι αύριο θα ανακοινωθεί ότι ανοίγουν τον Ιούνιο και τα δημοτικά σχολεία.

Η ζυγαριά τείνει προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, είπε στη συνέχεια ο λοιμωξιολόγος κ. Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως «όλοι οι συνάδελφοι συνηγορούν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία».

Παράλληλα, τόνισε πως αυτή την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με τον Δ. Χατζηγεωργίου ο ιός θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας, ούτε τον Σεπτέμβριο ούτε τον Οκτώβριο θα είναι πλήρως ασφαλές αλλά:

– Τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν
– Οι επιπτώσεις στα παιδιά είναι μικρές
– Δεν έχει ξεκαθαριστεί αλλά φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση του ιού είναι μικρός

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Μόλις 2 τα νέα κρούσματα, 2878 συνολικά ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας. Στους 171 οι νεκροί, κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Ανακοινώνονται 2 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2878, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 626 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1635 (56.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 6 (35.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

100 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε δεν είχαμε κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο σήμερα και 171 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 152998 κλινικά δείγματα.

Για το άνοιγμα εστιατορίων είπε ότι πρέπει να συμβεί με λογική και με προσοχή και δεν σημαίνει ότι ξαναγυρνάμε στις παλιές μας συνήθειες, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχουν όρια στον επιτρεπτό αριθμό ατόμων ανά τραπέζι.

«Είναι καλύτερα να πάμε στα εστιατόρια με την οικογένεια μας και όχι με άτομα που έχουμε να δούμε καιρό». Επίσης στάθηκε πολύ στο ότι θα πρέπει να επιλέγουμε στο σωστό κατάστημα δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο αν τηρούνται τα μέτρα πρόληψης.

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς.

Οπως είπε, αύριο θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί. «Η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική», δείχνοντας ουσιαστικά ότι θα ανοίξουν και τα δημοτικά.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ