Αγωνιούν στη Λυγαριά και περιμένουν το άνοιγμα του τουρισμού

Petite Perle 300×250

Ρεπορτάζ: Ελένη Βασιλάκη

Μπορεί η παραλία της Λυγαριάς να γεμίζει από λουόμενους το τελευταίο διάστημα, λόγω των καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, όμως η οικονομική ζωή της περιοχής, που εν πολλοίς εξαρτάται από τον εξωτερικό τουρισμό, έχει γονατίσει.

Στη Λυγαριά υπάρχουν κατά κύριο λόγο ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα που λειτουργούν με την πρακτική της AIRBNB, τα οποία αυτή τη στιγμή παραμένουν κλειστά και χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να ξέρουν πότε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην παραλία, στην μεγάλη πλειοψηφία τους, παραμένουν κλειστές.

Όπως μας είπαν κάτοικοι, κατά την επίσκεψη μας στην περιοχή, μέχρι την τρέχουσα εβδομάδα είχαν ανοίξει δύο επιχειρήσεις για καφέ και αναψυκτικά take away, ένα μίνι μάρκετ ενώ προετοιμάζονταν για άνοιγμα ένα εστιατόριο.

«Δουλεύω εδώ και τρία χρόνια κάποια δωμάτια που έχω με AIRBNB και δυστυχώς φέτος χάθηκαν οι τρείς πρώτοι μήνες», μας λέει ο κ. Ανδρέας Χόκιας και προσθέτει «Τώρα περιμένουμε μήπως έλθει ο κόσμος που έχει κλείσει και δεν έχει ακυρώσει τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνήθως τη Λυγαριά επιλέγουν Αμερικανοί, Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες. Βέβαια να πούμε πως η συγκεκριμένη παραλία είναι αγαπημένη και των Κρητικών και ειδικά των Μαλεβιζιωτών.

Όταν φυσάει αέρας στην Αμμουδάρα οι περισσότεροι κατευθύνονται στη Λυγαριά, μας είπαν ιδιοκτήτες δωματίων της περιοχής, που θέλουν και τον εσωτερικό τουρισμό για να μπορούν να στηριχθούν οι επιχειρήσεις εστίασης αλλά και τον εξωτερικό για να έχουν έσοδα και οι ίδιοι.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ