Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Τελευταία Ενημέρωση:

Θέση για την δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» παίρνει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, κρίνοντας απαραίτητη τη διαδικασία για την « τακτοποίηση του άναρχου τοπίου στον ελληνικό αθλητισμό και αποκατάσταση της νομιμότητας», όπως τονίζει.

Μάλιστα αφήνει σαφείς αιχμές σε όσους φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα στο όλο εγχείρημα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Μόνο όσοι έχουν συμφέρον να μην υλοποιηθούν όλα αυτά ή έχτισαν καριέρες με «σωματεία σφραγίδες», αναζητούν δικαιολογίες για να μην συμμορφωθούν και επιχειρούν να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στην σχετική πλατφόρμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, για τη δημιουργία του ψηφιακού «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», συνιστά εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, πρόοδο, τακτοποίηση του άναρχου τοπίου στον ελληνικό αθλητισμό και αποκατάσταση της νομιμότητας.


Μόνο όσοι έχουν συμφέρον να μην υλοποιηθούν όλ’ αυτά ή έχτισαν καριέρες με «σωματεία σφραγίδες», αναζητούν δικαιολογίες για να μην συμμορφωθούν και επιχειρούν να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα.


H Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, τα Στοιχεία Φορέα, τα Στοιχεία Δ.Σ., τα Οικονομικά στοιχεία και η Αθλητική δραστηριότητα είναι προαπαιτούμενα της νόμιμης λειτουργίας κάθε Σωματείου και παράλληλα είναι στοιχεία διαφάνειας.
Είναι αυτά υπερβολικές και εξοντωτικές απαιτήσεις;


Μπορεί, για εκείνους που θέλουν να λειτουργούν πάνω από το νόμο με “κάλπικες” σφραγίδες!


Η δημιουργία του ψηφιακού «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» έπρεπε να έχει γίνει χθες.

πηγή: https://www.neakriti.gr/


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...