Στο Ηράκλειο οι υπογραφές για τη μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση

Petite Perle 300×250

Στο Ηράκλειο αρχές Ιουνίου θα μπουν οι υπογραφές για τα έργα της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική. Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Γιάννης Μάργαρης.

Όπως είναι γνωστό πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο διασύνδεσης στη χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς. Το έργο έχει χωριστεί στα καλωδιακά τμήματα( υποθαλάσσια και σε Κρήτη και Αττική) και στους σταθμούς Μετατροπής της ηλεκτρικής ενέργειας σε Αττική και Κρήτη. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

«Προετοιμάζουμε ήδη την κάθοδο μας στο Ηράκλειο σε συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας για την υπογραφή των συμβάσεων. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα τέτοιου είδους παγκοσμίως και παράλληλα με την υπογραφή των συμβάσεων θα έχουμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε τα τεράστια οφέλη που θα προκύψουν με το συγκεκριμένο έργο. Οφέλη που πρώτα από όλα είναι και οικονομικά καθώς το όφελος θα είναι 300-400 εκατομμύρια ετησίως από το κλείσιμο των μονάδων παραγωγής ενέργειας στην Κρήτη.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μάργαρης.

Ο αντιπρόεδρος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας(ΑΔΜΗΕ) αναφέρθηκε όμως και στο θέμα της κατασκευής του σταθμού Μετατροπής της ηλεκτρικής ενέργειας στη Δαμάστα επισημαίνοντας πως είναι σε συνεχή επαφή με εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής αλλά και με τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου.

«Εμείς ήδη έχουμε βάλει μία σειρά από περιορισμούς για το πως θα κατασκευαστεί ο συγκεκριμένος σταθμός στην προκήρυξη του έργου. Θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ορατός από τη Δαμάστα. Επίσης πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως ούτε απόβλητα θα υπάρχουν αλλά ούτε και θόρυβος από το σταθμό. Επιπλέον με βάση τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους κατοίκους αλλά και με το δήμο Μαλεβιζίου θα κάνουμε και μία σειρά από υπογειοποιήσεις δικτύου που δεν ήταν στους αρχικούς σχεδιασμούς για να μειώσουμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση.» δήλωσε ο κ Μάργαρης.

Αναφερόμενος στη λεγόμενη μικρή ηλεκτρική διασύνδεση, μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης τόνισε πως με βάση το σχεδιασμό που υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπει σε λειτουργία. Παρά τις μικρές καθυστερήσεις που υπήρξαν λόγω της πανδημίας όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα.

πηγή: https://creta24.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ