Νίκος Ηγουμενίδης για Δημάκη: Η Κυβέρνηση αντί να εκδικείται να αναλάβει τις ευθύνες της

Τελευταία Ενημέρωση:

Σχετικά με την υπόθεση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση έχει σήμερα όλο το βάρος της ευθύνης σε όσα διαδραματίζονται με την υπόθεση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη. Όχι τυχαία, από τις πρώτες πράξεις της Κυβέρνησης ήταν η μεταφορά της Σωφρονιστικής Πολιτικής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με αυτή την αντίληψη κτίζει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση ένα «επιτελικό» κράτος που αντιστρατεύεται την ίδια την έννοια του σωφρονισμού. Επιπρόσθετα, στην υπόθεση Δημάκη, όχι απλώς εφαρμόζεται α λα καρτ η δικαιοσύνη και οι νόμοι του κράτους, αλλά το ίδιο το επίσημο κράτος εμπαίζει ένα νέο κρατούμενο που κατορθώνει να αυτομορφωθεί.

Στην υπόθεση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει αυτή τη κυβερνητική στάση. Πριν να είναι αργά, η Κυβέρνηση, αντί να κωφεύει και να εκδικείται, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...