Χειροτεχνική δραστηριότητα και γυναικεία επιχειρηματικότητα

Petite Perle 300×250

Χειροτεχνική δραστηριότητα και γυναικεία επιχειρηματικότητα

Συνάντηση στην Π.Ε. Χανίων για το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης και υλοποιεί ο «Πλοηγός»

Μετά από πρόσκληση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνη Παπαδεράκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, στα γραφεία της Π.Ε. Χανίων, με αντικείμενο τη λήψη μέτρων προώθησης του προγράμματος στήριξης χειροτεχνικής δραστηριότητας και της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης και υλοποιείται από την Εταιρεία «Πλοηγός Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή» για όλη την Κρήτη.

H παρουσίαση του προγράμματος που έγινε από τον Πρόεδρο της Εταιρείας,Χάρη Ροδιτάκη ενώ εκ μέρους των δήμων παραβρέθηκαν ο Γιάννης Νικηφοράκης, Αντιδήμαρχος Χανίων, η Αργυρώ Μπενάκη, Αντιδήμαρχος Αποκορώνου, η Αφροδίτη Σφηνιά εκ μέρους του ΔήμουΣφακίων, η Άρτεμις Ξυρουχάκη εκ μέρους του ΔήμουΚισσάμου, ο Πέτρος Μαρινάκης εκ μέρους του ΔήμουΠλατανιά, και η Μαρία Μπιτσάκη εκ μέρους του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

OΘεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΑντώνηςΠαπαδεράκης τόνισετη σημασία του τομέα της χειροτεχνικής δραστηριότητας στη δημιουργία συμπληρωματικού εισοδήματος και στον εμπλουτισμό των παραγωγικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας.

Τέλος, αποφασίστηκε οι Δήμοι να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτιστικών συλλόγων τους για την  ανίχνευση υπαρκτών δραστηριοτήτων και τη γενικότερη ανάπτυξη της δραστηριότητας στον τομέα αυτό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους αρμόδιους οικείους δήμους τους για περαιτέρω πληροφορίες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ