ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Μ. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

Petite Perle 300×250

Μ. Συντυχάκης: Όλα τα παιδιά δωρεάν σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς

Να μη μείνουν παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες δημόσια και δωρεάν ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος.

Ζήτησε να ληφθούν μέτρα λόγω του κορονοϊού για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των γονιών, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι και να διευρυνθεί το δίκτυο των δημόσιων παιδικών και βρεφικών σταθμών στους δήμους.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος ανάφερε ότι οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν με βάση τα όσα συμβουλεύει η επιστημονική επιτροπή. Ανάφερε ότι για τα ολοήμερα δίνεται η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου στους γονείς.

Σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των παιδιών άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες, λέγοντας πως θα καλυφθούν «περισσότερες οικογένειες» προφανώς όμως όχι όλες. Για τους εργαζόμενους, δήλωσε ότι δεν θα γίνει μονιμοποίηση αλλά επέκταση των συμβάσεών τους.

Ο Μανώλης Συντυχάκης θύμισε ότι πέρυσι έμειναν εκτός 17.250 παιδιά από τις οικογένειες που έκαναν αίτηση και υπογράμμισε ότι τα χρήματα από τη βαριά φορολογία του λαού αντί να επιστρέφουν ως δημόσια και δωρεάν φροντίδα των παιδιών καταλήγουν στοχευμένα στους ιδιώτες του τομέα.

Σημείωσε ότι στην Αττική είναι περισσότερες οι δομές των ιδιωτών από τις δημόσιες που σταθερά μειώνονται, ενώ σε πάνω από 16 δήμους δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ