Ξυπόλυτος Κρητικός στη «καιόμενη» άσφαλτο για χάρη της Παναγίας της Αλμυρής

Petite Perle 300×250

Η ιστορία πίσω από το τάμα

Παραμονή της εορτής της Παναγίας της Αλμυρής σήμερα, αρκετός θα είναι και φέτος ο κόσμος που θα περπατήσει μέχρι το ναό της που βρίσκεται ανάμεσα στους Αγίους Δέκα και τη Μεγάλη Βρύση του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει η σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, "καταγράφοντας εδώ και κάποια χρόνια την πορεία των πιστών, όλων των ηλικιών, προς την Αλμυρή, πάντα θυμάμαι με ιδιαίτερη συγκίνηση μια συγκλονιστική εικόνα που είχα καταγράψει στο παρελθόν, όταν συνάντησα, με το μεσαρίτικο ήλιο ήδη ψηλά να «καίει» τα πάντα, έναν άνδρα να βαδίζει ξυπόλυτος (!) στην πυρακτωμένη άσφαλτο, τηρώντας το τάμα που είχε κάνει στην Παναγία.

Ο φωτογραφικός φακός τον είχε «συναντήσει» στο ύψος της διασταύρωσης Καστελίου να συνεχίζει ακάθεκτος, παρά τη δυσκολία του βαδίσματος χωρίς παπούτσια, την πορεία του που είχε ξεκινήσει από τις Μοίρες.

Ασφαλώς, πίσω από τις φιγούρες των εκατοντάδων πιστών που περπατούν μέχρι την Αλμυρή, κρύβονται πολλές συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες καθώς πολλοί από αυτούς εκπλήρωναν κάποιο τάμα, ακουμπώντας, πέρα από λαμπάδες και άρτους, την ίδια την ψυχή τους στην Παναγία.

Ο άνδρας της φωτογραφίας, ο οποίος κατάγεται από χωριό της Πάνω Ρίζας και ζει σε κωμόπολη της Μεσαράς, «μοιράστηκε» μαζί μας την προσωπική του ιστορία και το δικό του τάμα προς την Παναγία την Αλμυρή, να περπατήσει μέχρι τη χάρη της, χωρίς παπούτσια, παραμονή της γιορτής της:

Όταν η γυναίκα του ήταν έγκυος στον 4ο μήνα, οι γιατροί τους ανακοίνωσαν ότι διέγνωσαν σοβαρότατο πρόβλημα στο κυοφορούμενο παιδί και θα έπρεπε να προχωρήσουν σε παρακέντηση και, όπως όλα έδειχναν, σε διακοπή της κύησης.

Στην απελπισία και την απόγνωση που του προκάλεσε η άσχημη είδηση, ο απελπισμένος άνδρας «βρήκε καταφύγιο» στην Παναγία την Αλμυρή, όπου γονατιστός, με δάκρυα στα μάτια, όπως μας αφηγήθηκε ο ίδιος, προσκύνησε την εικόνα της, ζητώντας τη βοήθεια της για να γεννηθεί γερό το παιδί του και να μην κινδυνεύσει η γυναίκα του.

Όπερ και εγένετο: το παιδί -αγοράκι- γεννήθηκε υγιέστατο. Το μόνο που απέμενε ήταν η εκπλήρωση του τάματος.

Η χαρά του πατέρα για το νεογέννητο βλαστάρι «έδωσε φτερά» στα πόδια του να καλύψουν μια σημαντική απόσταση, αρκετών χιλιομέτρων, χωρίς να υπολογίσει τον καυτό ήλιο και την «καιόμενη» άσφαλτο, για να πάει να ευχαριστήσει την Παναγιά…"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ