Δραματική η κατάσταση στο προσφυγικό αναφέρει το ΚΚΕ

Petite Perle 300×250

ΜΕ ΤΗΝ "ΕΞΩΣΗ" ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΣΥΛΟ ΑΠΟ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

            Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στην υλοποίηση του μέτρου της "έξωσης" χιλιάδων προσφύγων, από 11.000 έως 15.000 σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, οι οποίοι -με βάση τη ρύθμιση που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- έξι μήνες μετά από την έγκριση του αιτήματος ασύλου θα πρέπει να φύγουν από τις δομές φιλοξενίας, καθώς τα ευρωπαϊκά κονδύλια που χρηματοδοτούν αυτές τις δομές αφορούν μόνο τους αιτούντες άσυλο.

            Με το απαράδεκτο αυτό μέτρο κόβεται το πρόγραμμα στέγασης, καθώς και το μηνιαίο ποσό ενίσχυσης των 90 ευρώ σε όσους παίρνουν άσυλο. Χιλιάδες άνθρωποι, οικογένειες με παιδιά, θα πεταχτούν ουσιαστικά στο δρόμο, ενώ παραμένουν οι κίνδυνοι από την πανδημία του κορονοϊού και, υποτίθεται, παραμένουν και τα μέτρα φυσικής απόστασης και υγιεινής. Χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στους ενήλικες, ένταξής τους στην εργασία, στέγασης, εκθέτοντάς τους σε εκτεταμένους κινδύνους κοινωνικής περιθωριοποίησης. Δηλαδή, η παροχή του ασύλου από ευχή έγινε κατάρα για αυτούς τους ανθρώπους.

            Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση:

            -Κανένας πρόσφυγας, που έχει πάρει άσυλο, να μην πεταχτεί στο δρόμο. Να παραταθεί το πρόγραμμα στέγασης των προσφύγων σε διαμερίσματα.

            -Άμεση διευκόλυνση όσων παίρνουν άσυλο για να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους.

            -Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από το κράτος, και όχι από τις ΜΚΟ, για τη χάραξη σχεδιασμένης και καθολικής ένταξής τους στην εργασία και την κοινωνία, με την εξατομικευμένη στήριξη των προσφύγων και των οικογενειών τους, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας, παίρνοντας υπόψη το επάγγελμα και τις γνώσεις τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ