Μέτρα στήριξης από τη ΔΕΗ προς τους αγρότες ζητούν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Petite Perle 300×250

Την αναγκαιότητα λήψης μέτρων στήριξης των επαγγελματιών αγροτών από τη ΔΕΗ, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας 19 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη.

Κατά τις παρελθούσες καλλιεργητικές περιόδους (2018-19), το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης και δημιουργίας ευέλικτων συνθηκών εργασίας και παροχής κινήτρων για τους αγρότες, προέβη σε ουσιαστική παρέμβαση προς την τότε Διοίκηση της ΔΕΗ, με σκοπό τα αγροτικά τιμολόγια των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που αφορούν την κατανάλωση ρεύματος άρδευσης, να μην εκδίδονται κατά την συνήθη δίμηνη χρονική περίοδο. Αντίθετα, διεκδικήσαμε το πάγιο αίτημα των αγροτών να εκδίδεται ένας ενιαίος λογαριασμός στο τέλος Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, καθόσον η ταμειακή τους δυνατότητα την περίοδο εκείνη είναι μεγαλύτερη, λόγω των πληρωμών των επιδοτήσεων και της εν γένει πώλησης των αγροτικών προϊόντων τους.

«Πρόκειται για ένα εύλογο αίτημα των αγροτών, που ειδικά με τις παρούσες συνθήκες, καθίσταται επιτακτικό» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Η απρόσκοπτη εξασφάλιση ρευστότητας για τις παραγωγικές ανάγκες των αγροτών, αλλά και για την αποφυγή δημιουργίας συσσωρευμένων χρεών, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Πολιτεία. Διαφορετικά, θα οδηγηθούμε σε ένα φαύλο κύκλο οφειλών, αδυναμίας πληρωμών, διακοπής ηλεκτροδότησης και αδυναμίας καλλιέργειας, κάτι που θα έχει πολύπλευρες και εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις».

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται καθημερινά προς την κατεύθυνση βελτίωσης των συνθηκών της παραγωγικής διαδικασίας, παρέχοντας κίνητρα στον μικρό και μεσαίο αγρότη που αδυνατεί να εξασφαλίζει ρευστότητα, καθώς συμβάλει τα μέγιστα στην εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κάθε κρίση, παράγοντας καθημερινά εθνικό πλούτο. Και επειδή παραμένει θολό το τοπίο ως προς το εάν είναι σε ισχύ το ευνοϊκό μέτρο έκδοσης ενιαίου αγροτικού τιμολογίου, καθίσταται αναγκαίο να παρασχεθούν διευκρινήσεις.

Γι' αυτό και ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Βρίσκεται σε ισχύ το μέτρο αυτό διευκόλυνσης των αγροτών και για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο;

– Σε διαφορετική περίπτωση, προτίθεται να προβεί σε ανάλογη παρέμβαση προς την διοίκηση της ΔΕΗ ή σε όποια άλλη ενδεδειγμένη ενέργεια απαιτείται, ώστε να εφαρμοστεί η ίδια πολιτική της έκδοσης ενιαίου αγροτικού τιμολογίου και για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο;

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ