Η πρώτη συνάντηση των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων στα Καλέσα

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Στα Καλέσα συναντήθηκαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Μαλεβιζίου, κατόπιν πρόσκλησης του πρόεδρου των Καλεσών Κωστή Δερμιτζάκη.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου δύο ώρες με τους προέδρους να κάνουν την πρώτη τους επαφή για να γνωριστούν, αλλά και να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν.

Μετά από αυτή την πρώτη συνάντηση, κατέληξαν στο ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν με το Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα, προκειμένου να του θέσουν κοινά ζητήματα και προβλήματα που έχουν ανακύψει, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο πλευρών.

Μιλώντας για αυτή την πρωτοβουλία ο κ. Δεριμτζάκης στη “Φωνή του Μαλεβιζίου”, ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος διότι ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλοι στο κάλεσμα. Υπήρχαν μια δυο απουσίες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

«Πρώτη φορά συναντηθήκαμε όλοι μαζί και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι φάνηκε ότι υπήρχε ανάγκη για αυτή τη συνάντηση. Πολλοί πρόεδροι είμαστε καινούριοι και αρκετοί είναι παλαιότεροι. Το έργο των προέδρων είναι δύσκολο και είναι σημαντικό να βρισκόμαστε και να ανταλλάσουμε απόψεις. Πολλά θέματα είναι κοινά και μας απασχολούν το ίδιο», είπε ο κ. Δερμιτζάκης.

Σε αυτήν τη συζήτηση δεν λήφθηκαν αποφάσεις. Έγινε μια πρώτη αναγνωριστική συζήτηση.
Τα πρώτα θέματα που ήταν ψηλά στην ατζέντα τα κοιμητήρια, οι αγροτικοί δρόμοι, και το πόθεν έσχες.
Όσον αφορά στα κοιμητήρια, όπως ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης, τους τελευταίους μήνες έχουν σταλεί τρεις ειδοποιήσεις που ζητούν να γίνει καταγραφή των οικογενειακών τάφων, και των ταφοπεδίων.

«Αυτό το θέμα απασχολεί όλες τις κοινότητες. Εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην καταγραφή και δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς μας ζητείται. Μπορούμε να βοηθήσουμε την αρμόδια υπηρεσία, ωστόσο δεν μπορούμε εμείς να ολοκληρώσουμε το έργο της καταγραφής», σημείωσε ο ίδιος.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί είναι το Πόθεν Έσχες.
Πολλοί πρόεδροι δεν το υποβάλλουν και προκύπτει ένα ζήτημα με τις αγοροπωλησίες ακινήτων στις κοινότητες, καθώς, λόγο ιδιότητας, πρέπει να συμμετέχουν σε ανάλογες επιτροπές.

Ακροθιγώς σε αυτή τη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα της άρδευσης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Καλεσών, όπως προαναφέρθηκε, θα επιδιωχθεί συνάντηση με το δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, για να εκθέσουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων τους προβληματισμούς τους.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...