Πρόεδρος Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου: «Συνάδελφοι δεν έχουν λεφτά ούτε για φαγητό»

Petite Perle 300×250

SOS για την επιβίωση των συναδέλφων του εξέπεμψε μέσω του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού CRETA, ο Πρόεδρος Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ηρακλείου και Γραμματέας της Πανελλήνιας ΟμοσπονδίαςΛευτέρης Πετράκης.

Η άρση του περιορισμού των μετακινήσεων δεν έχει αλλάξει σύμφωνα με τον κ. Πετράκη τη ζήτηση στις μετακινήσεις με ταξί, με αποτέλεσμα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μολονότι υπάρχουν περίπου 300 θέσεις στάθμευσης για τα ταξί στο Ηράκλειο, δεν επαρκούν για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα, προκειμένου να περιμένουν ακόμη και 5 ώρες, για να πάρουν μια διαδρομή των 3,70 ευρώ». Μάλιστα το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ακόμη και στις πιο κεντρικές πιάτσες, όπως είναι αυτή στην Πλατεία Κορνάρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη του Ηρακλείου δραστηριοποιούνται 530 ταξί.

«Έχουμε φτάσει στο σημειο να καλούνε σε βοήθεια οι συνάδελφοι, ώστε να αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε μέχρι και τρόφιμα για να ικανοποιήσουμε τις καθημερινές ανάγκες», υπογράμμισε ο κ. Πετράκης και υπενθύμισε πως οι ιδιοκτήτες ταξί, ως αυτοαπασχολούμενοι, δεν έχουν λάβει οικονομική στήριξη. «Όταν φτάνει στο σημείο ο ταξιτζής που εδώ και τόσα χρόνια έβγαζε το καθημερινό μεροκάματο και ζούσε αξιοπρεπώς την οικογένειά του, να παρακαλάει αυτή τη στιγμή να πάρει τα 534 ευρώ που παίρνουν οι εργαζόμενοι, καταλαβαίνετε το χάλι μας. Συνάδελφοι ρωτούν πως μπορούν να καταθέσουν πινακίδες για να μη χρεώνονται ΕΦΚΑ, ασφάλιστρα κ.ο.κ.»

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, το πλήγμα για τον κλάδο είναι τριπλό. Αφενός οι ντόπιοι έχουν μειώσει τις μετακινήσεις τους με ταξί, αφετέρου, τα αεροδρόμια και οι κρουαζιέρες δεν αποτελούν πλέον πηγή εσόδων για τον κλάδο, ενώ παράλληλα, το έξτρα εισόδημα που είχαν από τα μαθητικά δρομολόγια, έχει διακοπεί από το Μάρτιο. «Ζητήσαμε να έχουμε κι εμείς μείωση ΦΠΑ, και να πάει στο 13%, ώστε να δοθεί οικονομικό κίνητρο στους πολίτες να μετακινούνται και με τα ταξί, ωστόσο δεν εισακουστήκαμε. Πλέον ζητάμε οικονομική στήριξη όχι για να συντηρήσουμε τα αυτοκίνητά μας, αλλά τις οικογένειές μας.»

Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο οι αυτοκινητιστές ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κλάδου, τον Ηρακλειώτη Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και περιμένουν απαντήσεις εντός της εβδομάδας. «Το πρόβλημα είναι κοινό σε όλη την Ελλάδα. Ακόμη κι αν έχουμε τελικά μια μίνι τουριστική σαιζόν, δε θα μπορέσουν οι ιδιοκτήτες ταξί να καλύψουν τα χρέη που προέκυψαν εν μέσω της πανδημίας.», κατέληξε ο κ. Πετράκης.

πηγή κειμένου και φωτογραφία: https://creta24.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ