Το πρόγραμμα της Formula 1 για την Ευρώπη

Τελευταία Ενημέρωση:

Το πρώτο μέρος του φετινού προγράμματος για τη Formula 1 αποκαλύφθηκε και επίσημα, έχοντας οκτώ αγώνες σε ευρωπαϊκό έδαφος και χρησιμοποιώντας μερικές πίστες δύο φορές. 

Μετά από πολύ μεγάλη αναμονή, ξέρουμε πλέον πότε θα επιστρέψει η Formula 1. Η διοίκηση του σπορ κατάφερε να οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες για τα πρώτα Γκραν Πρι που θα γίνουν στην Ευρώπη, με εκκίνηση στις 5 Ιουλίου από την Αυστρία και τέλος στις 6 του Σεπτέμβρη στη Μόντσα της Ιταλίας. 

Όπως γνωρίζαμε ήδη θα γίνουν και διπλοί αγώνες, δηλαδή διοργανώσεις στην ίδια πίστα με μια εβδομάδα διαφορά, στην Αυστρία και στη Μεγάλη Βρετανία. Το πρόγραμμα έχει συμπιεστεί σημαντικά ώστε να προλάβουν να γίνουν οι αγώνες σε όσο το δυνατόν μικρότερο διάστημα και το μεγαλύτερο κενό είναι δύο εβδομάδων, από τις 16 Αυγούστου που θα γίνει το Γκραν Πρι της Βαρκελώνης έως τις 30 Αυγούστου όπου θα λάβει χώρα το Γκραν Πρι του Βελγίου στην πίστα του Σπα. 

Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα εκτός Ευρώπης

Όλοι οι αγώνες θα γίνουν χωρίς θεατές στην πίστα και θα ισχύουν πάρα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας για το προσωπικό των ομάδων και της εκάστοτε διοργάνωσης. Στη συνέχεια περιμένουμε να μάθουμε το πρόγραμμα για τα υπόλοιπα Γκραν Πρι που θα διοργανωθούν, τα οποία θα είναι εκτός Ευρώπης. Έχουν σαν στόχο να πραγματοποιηθούν 15 με 18 αγώνες έως το Δεκέμβρη, όπου και θα λήξει η σεζόν. Οπότε θα δούμε άλλη μια λίστα με περίπου άλλα τόσα Γκραν Πρι. 

ΗμερομηνίαΔιοργάνωση
5 ΙουλίουRed Bull Ring, Αυστρία
12 ΙουλίουRed Bull Ring, Αυστρία
19 ΙουλίουΧανγκαρόρινγκ, Ουγγαρία
2 ΑυγούστουΣίλβερστοουν, Μεγάλη Βρετανία
9 ΑυγούστουΣίλβερστοουν, Μεγάλη Βρετανία
16 ΑυγούστουΒαρκελώνη, Ισπανία
30 ΑυγούστουΣπα-Φρανκορτσαμπ, Βέλγιο 
6 ΣεπτεμβρίουΜόντσα, Ιταλία 

πηγή: https://www.gazzetta.gr/in-motion

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...