Άνοιξε η Ιταλία τα σύνορα της για χώρες της ΕΕ και τη Βρετανία

Petite Perle 300×250

Η Ιταλία άνοιξε σήμερα τα σύνορα με όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς καραντίνα και χωρίς να πρέπει να υπογράφει, κανείς, υπεύθυνη δήλωση.

"Γνωρίζουμε πόσο δημοφιλής είναι η Ιταλία στους Βρετανούς και ελπίζουμε να τους εμπνεύσουμε ώστε να αρχίσουν να σχεδιάζουν και να κλείνουν διακοπές στην Ιταλία φέτος", δήλωσε ο υπεύθυνος του ιταλικού τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο  Flavio Zappacosta.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, πάντως, εξακολουθεί να συμβουλεύει τους Βρετανούς να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια και από τις 8 Ιουνίου θα ζητεί από τους Βρετανούς που επιστρέφουν από διακοπές να τίθενται σε αυτο-καραντίνα για 14 ημέρες. 

Πριν από λίγες ημέρες, η Ιταλία άνοιξε τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα άλλα καταστήατα και μάλιστα περιόρισε την ελάχιστη απόσταση που θα πρέπει να τηρείται, ανάμεσα στον ένα πελάτη και στον άλλο από τα δυο, στο ένα μέτρο.

Σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να ζητούν από τους πελάτες να μετρούν τη θερμοκρασία πριν μπουν, και όποιος  έχει πάνω από 37,5 πυρετό θα πρέπει να επιστρέφει σπίτι.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ