Ολοκληρώθηκαν οι online πρεμιέρες του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Με απόλυτη επιτυχία και αποσπώντας πληθώρα θετικών σχολίων, ολοκληρώθηκαν οι onlineπροβολές του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Ένας ιδιαίτερα ξεχωριστός καλλιτεχνικός κύκλος, μια πρωτοβουλία καλλιτεχνικής και κοινωνικής προσφοράς από το ΠΣΚΗ, με την συνδρομή δεκάδων καλλιτεχνών, που με μεγάλη ευχαρίστηση παρείχαν τη συγκατάθεσή τους, για τη διαδικτυακή μετάδοση των συναυλιών τους, κατά τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας λόγω του Covid 19.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 Απριλίου 2020, οπότε και ξεκίνησαν οι onlineπρεμιέρες, μέσα από το κανάλι του ΠΣΚΗ στο YouTubeκαι την ιστοσελίδα www.cccc.grμεταδόθηκαν:

  • Η συναυλία τηςΣυμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤυπό την μουσική διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.
  • Το ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά
  • ΗσυναυλίαSavinaYannatouinCretanModeαπότοJazzinProgress – HeraklionJazzFestival, μετην ΣαβίναΓιαννάτου, τον Σπύρο Μάνεσηστο πιάνο και τονΛευτέρη Ανδριώτη στην κρητική λύρα.
  • Η συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου της Βιέννης με σολίστ τον ΘεόδωροΚερκέζοκαι την συμμετοχή της Έλενας Χριστοδούλου στο πιάνο, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.
  • Η συναυλία«Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο V – Με αφετηρία στην Κρήτη…»με τον Ζαχαρία Σπυριδάκη, τον Γιώργο Μανωλάκη και τον Βαγγέλη Καρίπη.
  • Τομιούζικαλ«TheBeatles: LovemeDo με την Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων σε διεύθυνσηΓιώργου Καλούτση.
  • Η συναυλία «Από την Δύση στην Ανατολή» με την Ελεάννα Πιτσικάκη στο κανονάκι και τονAndréHaafστο πιάνο.
  • Ησυναυλία«Stavros Lantsias Quartet ft. AndreasPolyzogopoulos» απότοJazzinProgress – HeraklionJazzFestivalμετονΣταύροΛάντσια, τονΜιχάληΚαλκάνηκαιτονΜιχάληΚαπηλίδη.
  • Το ρεσιτάλ πιάνου «Η 9η του Μπετόβεν… αλλιώς!» με τον ΧαράλαμποΑγγελόπουλο και τον Τίτο Γουβέλη.
  • Η συναυλία«Μουσικές Διαδρομές στον Λαβύρινθο Ι»με τον RossDaly στη λύρα, το tarhu και το αφγανικό rabab, την Κέλυ Θωμά στη λύρα, την MayuShviro στο βιολοντσέλο, τον Κώστα Πουλιανάκη στα κρουστά και τον Ταξιάρχη Γεωργούλη στο ούτι.
  • Το ρεσιτάλ «…ένα όνειρο με παγίδεψε…» με τον πιανίστα Θόδωρο Κοτεπάνο και την υψίφωνο Κατερίνα Δοξαστάκη.
  • Η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρα ΝέωνΚρήτης του Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ), σε σύμπραξη με τη Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου σε διεύθυνση Λένας Χατζηγεωργίου και τη Φωνωδία σε διεύθυνση Ιωάννη Ιδομενέως, με σολίστ τη διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνοΘεοδώρα Μπάκα και μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Σε δήλωσή του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Μύρωνας Μιχαηλίδηςανέφερε: «Αφήνουμε πίσω μας μια δύσκολη περίοδο. Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένας φάρος πολιτισμού για την Κρήτη – και όχι μόνο – απέδειξε ότι και στα δύσκολα, βρίσκεται δίπλα στο κοινό του τόπου μας. Η τέχνη άλλωστε, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μπορεί να ταξιδεύει, να ψυχαγωγεί, να διασκεδάζει.

Ολοκληρώνοντας τον ιδιαίτερο αυτόν κύκλο με τις onlineπρεμιέρες του ΠΣΚΗ, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους τους καλλιτέχνες που προσφέρθηκαν και συμμετείχαν ευγενικά, τους συνεργάτες μου, που παρά τις δυσκολίες, συνεισέφεραν τα μέγιστα ώστε να πραγματοποιηθούν 12 υπέροχες ηλεκτρονικές μεταδόσεις, όπως επίσης και τους συμπολίτες μας, που αγκάλιασαν και αυτή την πρωτοβουλία μας.

Σήμερα, στην επόμενη πλέον μέρα, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Και ανυπομονούμε να ανταμώσουμε ξανά επί σκηνής!».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ