Συνάντηση Σενετάκη – Σταϊκούρα

Petite Perle 300×250

Στήριξη των επιχειρήσεων στις τουριστικές περιοχές

Την ανάγκη να στηριχτούν οι επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές που πλήγηκαν από την υγειονομική κρίση του COVID 19 εξέφρασε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο κ. Σενετάκης μετέφερε την αγωνία επιχειρήσεων και εργαζόμενων από επιχειρήσεις που ναι μεν δεν περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ με τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά υπέστησαν ζημιά και παραμένουν κλειστές, λόγω έλλειψης πελατών και μηδενικής τουριστικής κίνησης.

Ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε τον κ. Σενετάκη ότι γνωρίζει το πρόβλημα και προχωρά άμεσα σε λύση του προβλήματος. Πιο συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ενταχθεί στην επιστρεπτέα προκαταβολή, καθώς και στο πρόγραμμα Συν-Εργασία που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις και με αναλυτικές λεπτομέρειες θα γίνουν τις αμέσως επόμενες μέρες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορηθούν τις αποφάσεις του υπουργείου και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Εννοείται, βεβαίως, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, ότι το θέμα παρακολουθείται στενά, όπως παρακολουθείται γενικά η αγορά, ώστε το κράτος να παρεμβαίνει όπου εντοπίζεται πρόβλημα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ