Πυρκαγιά στα Κατεχόμενα: O Ακιντζί εξασφάλισε τη βοήθεια της Κύπρου για την κατάσβεση

Petite Perle 300×250

Συμβολή της Κύπρου με ρίψεις από αέρος

Με τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο συμβάλλει η Κύπρος στην κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στα Kατεχόμενα, στην περιοχή Κυθρέας.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλώσε πως πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έλαβε το απόγευμα τηλεφώνημα από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή της κυπριακής κυβέρνησης για την αποστολή πυροσβεστικών πτητικών μέσων για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς.

Ήδη επιχειρούν στις κατεχόμενες περιοχές τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ βρίσκεται εν πτήσει για να συμμετάσχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, ο Κύπριος Πρόεδρος έθεσε στη διάθεση των Τουρκοκυπρίων, τρία πυροσβεστικά οχήματα τα οποία θα επιχειρήσουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εφόσον χρειαστεί.

Πριν από λίγες ημέρες ζητήθηκε και πάλι η συνδρομή της Κύπρου για κατάσβεση πυρκαγιάς στα Κατεχόμενα, με την αντιπολίτευση των Τουρκοκυπρίων να επικρίνει τον Μουσταφά Ακιντζί για την αποδοχή της προσφοράς.

πηγή: https://www.protothema.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ