Στους 904 έφτασαν οι νεκροί σε μία μέρα στη Βραζιλία από τον κορωνοϊό…

Petite Perle 300×250

Ακόμη 904 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Βραζιλία, ανακοίνωσε αργά το Σάββατο το υπουργείο Υγείας.

 Το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της Covid-19 ανέρχεται πλέον στη χώρα σε 35.930. Παράλληλα καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 27.075 νέα κρούσματα του ιού, ανεβάζοντας σε 672.846 τις επιβεβαιωμένες μολύνσεις. 

Οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές στη Βραζιλία κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Ζαΐχ Μπολσονάρου ότι «κάνει αόρατους» τους νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, μετά τη διακοπή δημοσιοποίησης των επίσημων στοιχείων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

«Η αυταρχική, αναίσθητη, απάνθρωπη και ανήθικη προσπάθεια να καταστούν αόρατοι οι νεκροί της Covid-19 δεν θα πετύχει», ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Υπηρεσιών Υγείας, μια οργάνωση που ενώνει αυτές τις αρχές.

Την Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας κατέβασε την ιστοσελίδα που παρουσίαζε την εξέλιξη της πανδημίας σε πραγματικό χρόνο, ανά Πολιτεία και δήμο. Το υπουργείο σταμάτησε έτσι να ανακοινώνει τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τον απολογισμό των νεκρών.

Χθες Σάββατο στον ιστότοπο αναρτήθηκαν μόνο τα στοιχεία της τελευταίας ημέρας, χωρίς τοπικά ή προηγούμενα αποτελέσματα. Ο πρόεδρος Μπολσονάρου υπερασπίστηκε χθες την απόφαση της κυβέρνησής του. «Τα σωρευτικά δεδομένα (…) δεν αντικατοπτρίζουν το πού βρίσκεται η χώρα» έγραψε ο Μπολσονάρου στο Twitter. Πρόσθεσε ότι «είναι σε εξέλιξη άλλες ενέργειες» προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος καταγραφής των κρουσμάτων και η επιβεβαίωση της διάγνωσης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ