Συγκίνηση στο μνημόσυνο του Καλομοίρη- Μαντινάδες από τις κόρες του (pics)

Τελευταία Ενημέρωση:

Σαράντα μέρες από τη διπλή τραγωδία στα Ανώγεια και πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στο μνημόσυνο στη μνήμη του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο 63χρονος λυράρης έπεσε νεκρός στις 2 Μαΐου στα Ανώγεια και την Κυριακή (07.06.2020) οι δικοί του άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι και συχωριανοί βρέθηκαν στο μνημόσυνο.

Για μία ακόμη φορά οι κόρες του Λευτέρη Καλομοίρη συγκλόνισαν μιλώντας για τον πατέρα τους.

Όπως μάλιστα ανέφερε μία από αυτές, η Αριστέα, για αρκετές ημέρες μετά τον θάνατό του δεν είχε δει τον πατέρα της στον ύπνο της.

“Σκέφτηκα μήπως σε είχα στεναχωρήσει που δεν σε είχα καλέσει στον ύπνο μου πατέρα”, ανέφερε, μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή της, “έτσι στις 18 Μαΐου, το βράδυ, πριν πέσω για ύπνο, σου είπα: “αγαπημένε, αν θες έλα απόψε στο όνειρο, θα χαρώ”.

Και έτσι έγινε, το βράδυ η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη τον είδε στον ύπνο της, ανάμεσα σε πολύ κόσμο:

“Αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατόν αφού είναι πεθαμένος, και τότε γύρισε προς το μέρος μου με κοίταξε και μου είπε μια μαντινάδα…:

Θέλει μεγάλη δύναμη να βάλεις στην καρδιά σου μπροστά σε όπλο αλλουνού να σώσεις τα παιδιά σου”.

Η δεύτερη κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη, η Ελευθερία, συγκλόνισε με τη σειρά της με μαντινάδες και αναφορές για τον πατέρα της:

“Θυμάμαι”, είπε, “μια μαντινάδα που μας έλεγες: Εγώ δεν είμαι πλούσιος μα έχω λεφτά πληθώρα είναι τα πέντε μου παιδιά που καμαρώνω τώρα”!

Συνέχισε χρησιμοποιώντας στίχους ενός αγαπημένου προσώπου του Ντελικανή το οποίο δεν ανέφερε ποιο είναι: “Όπου κι αν πας αστέρι μου θα τριγυρνάς εδώ Λευτέρη μου”!

πηγή: creta24.gr


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...