Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο οροπέδιο του Ομαλού

Petite Perle 300×250

Στον Ομαλό Βιάννου έγινε σήμερα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος αλλά και ήταν και μέρα τιμής για την Αντίσταση στη Βιάννο παράλληλα με τον εορτασμό της Φύσης.


Γέμισε από πλήθος επισκεπτών σήμερα το καταπράσινο οροπέδιο του Ομαλού, που είχαν την ευκαιρία παράλληλα με την εορτή του Αγίου Πνεύματος και την απόδωση τιμών για τους αγωνιστές της Αντίστασης κατά την περίοδο της κατοχής να απολαύσουν τα δημιουργήματα της φύσης, σ' αυτό τον υπέροχο τόπο!!
Και φέτος γεύστήκαν όσοι παρευρέθηκαν τη φιλοξενία και την περιποίηση στην μάντρα των Αμυγδαλιανών που εδώ και 200 χρόνια αποτελούν την ψυχή του Ομαλού, με όλα τα εκλεκτά κτηνοτροφικά τους προιόντα.

Η σημερινή μέρα όμως είναι ιστορική για ολόκληρη την Βιάννο, που αντιστάθηκε καθ όλη την διάρκεια της κατοχικής περιόδου ενώ η θυσία της αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανό και επίκαιρο τιμώντας όλους έχασαν την ζωή του στον αγώνα της ελευθερίας.

Η Θεία λειτουργία και το τρισάγιο για τους πεσόντες τελέστηκαν απο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα με τους σεβαστούς Ιερείς της περιοχής.

Συμετείχαν ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, οι Βουλευτές Βαρδάκης Σωκράτης, Νίκος Ηγουμενίδης, Γιώργος Λογιάδης, Μανώλης Συντιχάκης, εκ μέρους της Ενώσεως θυμάτων ο Αριστομένης Αρ. Συγγελάκης, εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου ο συγγραματέας Αριστομένης Ιωάννου Συγγελάκης, και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού Σώματος και φορέων της Βιάννου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ