Γαλλία: Διάγγελμα θα απευθύνει την Κυριακή ο Μακρόν

Petite Perle 300×250

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα την προσεχή Κυριακή στις 21:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε το προεδρικό μέγαρο.

Το Ελιζέ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα θέματα στα οποία θα αναφερθεί ο Γάλλος πρόεδρος. Τόσο το θέμα της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μετά την καραντίνα για τον νέο κορωνοϊό όσο και θέματα ρατσισμού και διακρίσεων θεωρούνται το ίδιο επίκαιρα. Ο Μακρόν απηύθυνε τρία τηλεοπτικά διαγγέλματα προς τον γαλλικό λαό κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19 με το τελευταίο να είναι στα μέσα Απριλίου, όταν ανακοίνωσε ότι τα μέτρα καραντίνας θα αρθούν την 11η Μαΐου.

Έκτοτε, η σημαντικότερη δημόσια ομιλία του ήταν σχετικά με το πακέτο βοήθειας ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας. Η σχετική σιωπή που τήρησε στο θέμα του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας σχολιάστηκε από τα γαλλικά ΜΜΕ.

Νωρίτερα σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σιμπέτ Ντιαγέ δήλωσε ότι ο Μακρόν είπε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι ο ρατσισμός αποτελεί «προδοσία» των δημοκρατικών αρχών της Γαλλίας. Ο ίδιος ζήτησε από τους υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης να επιταχύνουν τις ενέργειες στη μάχη κατά των διακρίσεων και της γκετοποίησης των φτωχότερων αστικών περιοχών, εξήγησε η Ντιαγέ.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ