«Κυνήγι» για τα παράνομα πάρτι-“Ράμπο” θα υποδύονται τους πελάτες

Τελευταία Ενημέρωση:

Με εντολή εισαγγελέα οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ θα υποδύονται τους πελάτες και θα εισβάλλουν στις βίλες .

Εφόδους στα πάρτι που διοργανώνονται σε βίλες με εντολή εισαγγελέα ετοιμάζουν οι «Ράμπο» της Εφορίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το OPEN TV, συναγερμός έχει σημάνει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τα δήθεν αυθόρμητα πάρτι που γίνονται σε βίλες. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στελέχη της ΑΑΔΕ , αυτά τα πάρτι «αποτελούν φλέβα φοροδιαφυγής». 

Γι’ αυτό και οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ τα επόμενα 24ωρα θα μεταβούν στα νησιά και θα αρχίσουν τους ελέγχους στα πάρτι που θα στήνονται στις βίλες. Οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ θα προσποιούνται ότι είναι πελάτες και θα καταβάλλουν και το ανάλογο αντίτιμο της εισόδου.

Μόλις, μπουν στις βίλες – πάντα με εισαγγελική εντολή – θα καταγράφουν το κόστος των εισιτηρίων, τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε αυτό αλλά και τις καταναλώσεις ποτών που κάνουν οι θαμώνες. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, θα επιβάλλονται πρόστιμα καθώς δεν έχει γίνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και δεν έχει δηλωθεί το εισόδημα που κερδίζουν οι διοργανωτές των πάρτι. Πρόκειται, δηλαδή, για μεγάλη φοροδιαφυγή.

Πώς στήνονται τα πάρτι στις βίλες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Ελληνες και ξένοι promoter αποστέλλουν μηνύματα στους ενδιαφερόμενους πελάτες. Τα μηνύματα περιλαμβάνουν την τοποθεσία, το σύνθημα και το παρασύνθημα που θα χρειαστεί κάποιος για να περάσει την πύλη εισόδου της βίλας. Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται συνήθως από 300 ευρώ έως και 500 ευρώ, τα οποία οι διοργανωτές ζητούν να είναι σε μετρητά, ώστε οι συναλλαγές να μην είναι ανιχνεύσιμες. 

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ττο beach bar στη Μύκονο, στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και δίμηνο λουκέτο μετά τον συνωστισμό σε πάρτι, παραμένει ανοιχτό, καθώς οι ιδιοκτήτες του έχουν το χρονικό περιθώριο – βάσει νόμου – να υποβάλλουν ένσταση εντός πέντε ημερών. 

Ερχεται «βροχή» λουκέτων για συνωστισμό στα μπαρ

Η κυβέρνηση εξετάζει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός και να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί. Την ίδια στιγμή, πάντως, από το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθαρίζουν ότι υπάρχει καθαρή πολιτική εντολή προς τα ελεγκτικά κλιμάκια όταν βλέπουν κατάστημα, στο οποίο υπάρχει συνωστισμός να μπαίνει κατευθείαν λουκέτο. Δεν θα υπάρχει καμία επιείκεια και καμία ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα, είναι το μήνυμα που στέλνουν

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...