Λουκέτο αυθημερόν σε όποιο μπαρ δεν τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Petite Perle 300×250

Αυστηροποίηση των μέτρων και των ποινών για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα προανήγγειλε μιλώντας στο «MEGA», ο Νίκος Παπαθανάσης.

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού σε καταστήματα διασκέδασης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεκαθάρισε πώς «κάθε μπαρ που λειτουργεί με συνωστισμό, θα κλείνει την ίδια μέρα».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως με την χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), δεν θα υπάρχει το περιθώριο των πέντε ημερών και οι δυνατότητες ενστάσεων για τα καταστήματα που λειτουργούν παραβατικά.

«Όποια δεν τηρούν τους κανόνες θα κλείνουν αμέσως. Το μήνυμα της πολιτείας είναι ξεκάθαρο: Η θα λειτουργήσετε με τους κανόνες που έχουμε θέσει ή να μη λειτουργήσετε» τόνισε, τονίζοντας πως θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων από κλιμάκια της ΑΑΔΕ, του υπουργείου Ανάπτυξης και της Αστυνομίας.

Σε ότι αφορά τους χώρους περιμετρικά των καταστημάτων, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε, ότι για τυχόν συνωστισμό δεν φέρουν ευθύνη οι καταστηματάρχες, ενώ αναφέρθηκε και στα πριβέ πάρτι της Μυκόνου, λέγοντας ότι όπου χρειάζεται θα παρεμβαίνει η Αστυνομία, ενώ θα κινείται και η διαδικασία του αυτόφωρου.

«Θέλουμε ο κόσμος να πάει με ασφάλεια στα καταστήματα εστίασης» επισήμανε ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να διακινδυνεύσει η δημόσια υγεία.

Πηγή: megatv.com

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ