Νερό με τη… σταγόνα για πότισμα στις Κορφές – Δεν δουλεύει η γεώτρηση

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αγρότες των Κορφών, οι οποίοι επισκέπτονται τα χωράφια τους για να ποτίσουν, αλλά νερό στη γεώτρηση στη θέση Αμάτι ούτε για δείγμα.

Όπως δηλώνει κάτοικος στη Φωνή του Μαλεβιζίου η γεώτρηση παραμένει άφτιαχτη εδώ και δύο χρόνια και όσες πόρτες και αν χτύπησαν δεν βρέθηκε η πολυπόθητη λύση στο πρόβλημά τους.

Αν αναλογιστούμε τις υψηλές θερμοκρασίες και τον πρόσφατο καύσωνα, κατανοούμε απόλυτα το πρόβλημα, καθώς οι ελιές για να αποδώσουν τον πολύτιμο καρπό τους και εν συνεχεία το ελαιόλαδο χρειάζονται απαραιτήτως νερό.

Χωρίς αυτό το αγαθό, η χρονιά για ακόμη μία φορά, θα πάει στράφι, μαζί με τον αγώνα των αγροτών.

«Όπου κι αν έχουμε απευθυνθεί δεν βρίσκουμε λύση στο πρόβλημά μας. Δύο χρόνια τώρα η γεώτρηση είναι χαλασμένη. Θέλουμε να ποτίσουμε τις ελιές μας και δεν έχουμε σταγόνα νερό» αναφέρει στη «Φωνή του Μαλεβιζίου» κάτοικος των Κορφών, ο οποίος κάνει έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες να δουν τη ζημιά και να δώσουν τη λύση.

Η Φωνή του Μαλεβιζίου επικοινώνησε με τον πρόεδρο των Κορφών Κώστα  Φαραζάκη, ο οποίος δήλωσε ότι: «Όντως υπάρχει πρόβλημα. Στο χωριό έχουμε δύο γεωτρήσεις. Η μία είναι που δουλεύει, ενώ η άλλη έχει σταματήσει περίπου δύο χρόνια. Έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες, έχουμε πάρει τις εγκρίσεις και πλέον είναι έτοιμος ο Δήμος να προχωρήσει στην επισκευή της. Σε περίπτωση που δεν επισκευαστεί, πρέπει άμεσα να κατασκευαστεί νέα γεώτρηση για την διευκόλυνση των κατοίκων των Κορφών».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ