Με λαμπρότητα η εορτή των Αγίων Πάντων στο Γάζι (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιεραργούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι.

Δεκάδες πιστοί από όλο το Μαλεβίζι έδωσαν το παρών τόσο κατά την παραμονή της εορτής των Αγίων, όσο και σήμερα, τιμώντας τη μνήμη Τους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ναός εγκαινιάσθηκε το 1953 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κρήτης Κυρό Ευγένιο, ο οποίος αντί να εγκαινιάσει τον Ιερό Ναό με λείψανα Μαρτύρων, όπως συνηθίζεται στις εκκλησίες μας, πήρε λείψανα από τα οστά των 62 Εθνομαρτύρων για να αναδείξει το μεγάλο γεγονός της θυσίας τους.

Σήμερα, για πρώτη φορά, τιμήθηκε χωριστά η μνήμη των 62 Εθνομαρτύρων με την εορτή των Αγίων Πάντων, καθώς λόγω της πανδημίας και του φόβου συγχρωτισμού του κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες ημέρα Σάββατο στις 11 το πρωί το Μνημόσυνο των 62 Εθνομαρτύρων παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και σήμερα η Θεία Λειτουργία παρουσία δεκάδων πιστών.

Οι πιστοί περίμεναν με υπομονή να πάρουν το αντίδωρο από το χέρι του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ενώ δεκάδες ήταν εκείνοι που κοινώνησαν, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ