Ενίσχυση και διεύρυνση της στρατηγικής μας συνεργασία με το Ισραήλ επιθυμεί ο Πρωθυπουργός

Τελευταία Ενημέρωση:

Την ευγνωμοσύνη του για τη θερμή υποδοχή εξέφρασε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχίζοντας τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού οι δύο ηγέτες.

«Ηρθα στο Ισραήλ μαζί με οκτώ υπουργούς για να συζητήσουμε με την ισραηλινή κυβέρνηση τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία σε αρκετούς σημαντικούς τομείς», είπε ο πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή στρατηγική συνεργασία, μια σχέση που μπορεί να ενδυναμωθεί έτι περαιτέρω», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τον κορωνοϊό, παρά την επιτυχή πρώτη φάση πρέπει να στείλουμε το μήνυμα επαγρύπνησης. Αναγνωρίσαμε επίσης ότι πρέπει να έχουμε μια επανεκκίνηση στην οικονομία. Και οι δύο χώρες αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, είναι σημαντικό να ανοίξουμε την Ελλάδα στους ξένους τουρίστες αλλά η υγεία είναι το νούμερο ένα. Από 1η Αυγούστου αν όλα πάνε καλά θα υποδεχθούμε τουρίστες και από το Ισραήλ. Μιλήσαμε και για άλλους τομείς θα υπογράψουμε πρωτόκολλα σχετικά με τη γεωργία, την κυβερνοασφάλεια, θα συναντηθώ με ισραηλινούς επενδυτές που είτε είναι ήδη στην Ελλάδα, είτε ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για θέματα άμυνας και το πώς μπορεί αυτή να ενισχυθεί», πρόσθεσε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι συζήτησε με τον κ. Νετανιάχου για το θέμα της επιθετικότητας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Αγκυρα στη Λιβύη.

«Θα επιδιώκουμε διαρκώς την ειρήνη σεβόμενοι πάντα το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Related Articles