ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: «ΕΣΤΙΑ» ΚΑΙ «ΗΛΙΟΣ» ΔΥΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΙ

Petite Perle 300×250

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου συνάντηση αντιπροσωπείας του τμήματος Δικαιωμάτων-Κινημάτων και Κοινωνικής Πολιτικής της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με το διευθυντή της αστικής μη κερδοσκοπικής  εταιρείας «ΠΛΟΗΓΟΣ»  Γιώργο Ζερβό, στην έδρα της εταιρείας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα προγράμματα υποδοχής και κοινωνικής ένταξης των προσφύγων, «ΕΣΤΙΑ» και «ΗΛΙΟΣ», που τελούν υπό την αιγίδα – χρηματοδότηση της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής επιτροπής και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και υλοποιούνται από τον «ΠΛΟΗΓΟ».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια  χρονική συγκυρία, όπου η κυβέρνηση εγκαταλείπει στη μοίρα τους πρόσφυγες, των οποίων έχει εγκριθεί το αίτημα ασύλου και τελούν υπό προστασία! Ο συνωστισμός απελπισμένων οικογενειών με παιδιά στις πλατείες, η διαβίωση σε άθλιες συνθήκες, η γκετοποίηση, καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, συντελούν στον εκβαρβαρισμό της κοινωνίας και εκθέτουν τη χώρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ΠΕΔ Κρήτης, εφάρμοσαν μέσω του «ΠΛΟΗΓΟΥ» ένα μοντέλο πρότυπο, που πρέπει να συνεχιστεί και να βρει μιμητές παντού! Ο τόπος, οι άνθρωποι, η οικονομία και ο ανθρωπισμός είναι οι νικητές αυτού του σχεδίου.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων-Κινημάτων και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ηρακλείου, στηρίζει έναν τέτοιο σχεδιασμό, που εμπλέκει ενεργά τους ΟΤΑ και τις τοπικές κοινωνίες στη διαχείριση του προσφυγικού, με τρόπο προωθητικό και προοδευτικό.

Οι πολιτικές ένταξης, ωφελούν πολλαπλά την ελληνική κοινωνία:  Ανανεώνουν το έμψυχο δυναμικό της, ενισχύουν την τοπική οικονομία και δημιουργούν φίλους και υποστηρικτές της χώρας σε ολόκληρο τον κόσμο! Όπως ανέφερε και ο κύριος Ζερβός, για τα προγράμματα ένταξης, «Τα προσφυγόπουλα και οι οικογένειές τους εξελίσσονται στους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας!»

Η κρίση χρειάζεται να ενώνουμε δυνάμεις, να δημιουργούμε ίσες ευκαιρίες, να βιώνουμε αξίες!

Τμήμα Δικαιωμάτων-Κινημάτων και Κοινωνικής ΠολιτικήςΗράκλειο 15 Μαΐου 2020

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ