Λιμάνι Ηρακλείου: Ενδιαφέρον για φιλοξενία παροπλισμένων κρουαζιερόπλοιων

Petite Perle 300×250

Πέντε λιμάνια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν παροπλισμένα κρουαζιερόπλοια και τρεις εταιρείες κρουαζιέρας για να κάνουν κάποιες κρουαζιέρες στην περιοχή από τον Αύγουστο, χωρίς όμως οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Ναυτιλίας να έχουν ευδοκιμήσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ», τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Λαυρίου του Κατάκολου αλλά και του Ηρακλείου έχουν συμφωνήσει ότι μπορούν να φιλοξενήσουν ορισμένο αριθμό κρουαζιερόπλοιων για παροπλισμό, αρκεί να πάρουν το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση. Η Κύπρος ήδη έχει εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ζήτηση για παροπλισμό κρουαζιερόπλοιων και έχει ανοίξει τα λιμάνια της, με χρεώσεις που – σύμφωνα με πληροφορίες- ξεπερνούν τα 2.000 δολάρια ανά ημέρα. 

Παράλληλα τρεις εταιρείες κρουαζιέρας συζητούν το ενδεχόμενο να σηκώσουν άγκυρες στην Ελλάδα από τον Αύγουστο και μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες η Celestyal Cruises, που εδρεύει στην Ελλάδα, έχει το ένα της κρουαζιερόπλοιο σε «κράτει» προκειμένου -όταν και εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από το υπουργείο- να κάνει μια προσπάθεια να ανοίξει τις κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ