Συνεχίζονται οι πανελλαδικές στα ΓΕΛ με αρχαία και μαθηματικά

Petite Perle 300×250

Στις αίθουσες επιστρέφουν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες μετά την εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας την περασμένη Δευτέρα

Σήμερα οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα α) Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και β) στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ακολούθως, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί για τις Πανελλήνιες την Παρασκευή 19/6, θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση, ότι στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους). Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες «πρεμιέρα» στις Πανελλήνιες 2020 έκαναν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ οι οποίοι εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ