Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την έξυπνη διαχείριση του νερού άρδευσης

Petite Perle 300×250

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης με θέμα «Έξυπνη διαχείριση του νερού άρδευσης» παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργου Αλεξάκη με τη συμμετοχή του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για το Περιβάλλον Νίκου Ξυλούρη.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος iWATERMAP – Interreg EU που έχει θέμα τις "Καινοτόμες Εφαρμογές στον Τομέα των Υδάτινων Πόρων" και συζητήθηκε η αξιοποίηση της καινοτόμας μεθόδου που έχει αναπτυχθεί από το ΙΤΕ : «Έξυπνες Πλατφόρμες Διαχείρισης Δικτύων».

Οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Ιεράπετρας και Μεσσαράς παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας τους και τα προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση του νερού (απώλειες, διαρροές, υδρόμετρα, κλπ) ενώ ζήτησαν ενιαία επίλυση των προβλημάτων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Ο Γιώργος Τζαγκαράκης – Ερευνητής στο ΙΤΕ κατέγραψε τα αναλυτικά στοιχεία που συνθέτουν το θέμα και αφού τα επεξεργαστεί με την επιστημονική ομάδα του θα παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα του για το κόστος και την εφικτότητα υλοποίησης.

Η Περιφέρεια Κρήτης, οι ΤΟΕΒ και το ΙΤΕ συμφώνησαν να συμβάλλουν από κοινού στην ορθολογική διαχείριση του νερού άρδευσης των ΤΟΕΒ, στην εξοικονόμηση πόρων (νερού, ενέργειας, ανθρώπινων).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα : ο Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Μ. Κριτσωτάκης και ο Τμηματάρχης Δημόσιας Υγείας και Συντονιστής του προγράμματος κ. Παπαδάκης και η Μ. Κανδυλογιαννάκη στέλεχος της Δ/σης Περιβάλλοντος και χωρικού Σχεδιασμού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ