Σ. Βαρδάκης: Η συρρίκνωση του ΕΦΚΑ συνεχίζεται από εκεί που την άφησε ο Μητσοτάκης επί Υπουργίας του

Petite Perle 300×250

Η στελεχιακή συρρίκνωση των ασφαλιστικών φορέων, ιδιαίτερα μετά το 2009, υπήρξε πολύ σημαντική, δυσχεραίνοντας το έργο των υπαλλήλων αλλά και την εξυπηρέτηση του κοινού, που παρόλο την εξέλιξη των μηχανογραφικών συστημάτων,
συνεχίζεται σε μεγάλο βαθμό να πραγματοποιείται στα γκισέ του ΕΦΚΑ σήμερα. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από την προηγούμενη Κυβέρνηση για αποσυμφόρηση πολλών διαδικασιών, σε Υποκαταστήματα που διατηρούσαν μεγάλο όγκο εργασιών, ανακατάταξη του προσωπικού εντός του ΕΦΚΑ αλλά και οικονομικά κίνητρα για υπερωριακή απασχόληση εργαζομένων σε τμήματα που παρατηρούνταν μεγάλος όγκος εκκρεμών υποθέσεων, σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε οποιαδήποτε σκέψη για απόλυση εργαζομένων.


Σε αντίθεση με τις πολιτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ένωσης Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης και ενώ η Διοίκηση του eΕΦΚΑ, δεσμεύτηκε δημόσια για ενίσχυση του Φορέα με πρόσληψη 290 νέων υπαλλήλων, σήμερα προχωρά σε απολύσεις 13 εργαζομένων που ήταν πρώην συμβασιούχοι, απασχολούμενοι με δικαστικές αποφάσεις στον τ. ΟΠΑΔ και στη συνέχεια στο τ. ΙΚΑ. Οι εργαζόμενοι αυτοί, κρίνονται απολύτως απαραίτητοι στον υποστελεχωμένο ΕΦΚΑ, καθώς οι περισσότεροι εργάζονται σε οργανικές μονάδες για περισσότερο από 10 χρόνια, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία.


Με αφορμή την επιστολή της Ένωσης Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, προχώρησε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητώντας να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για νομοθετική επίλυση του προβλήματος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ