Σχολιασμός και απαντήσεις των θεμάτων της κοινωνιολογίας από το Φροντιστήριο Κύκλος

Petite Perle 300×250

Αναλυτικά ο σχολιασμός και οι απαντήσεις των θεμάτων από τους καθηγητές του Φροντιστηρίου ΚΥΚΛΟΣ μέσα από τη συνεργασία με ειδησεογραφική σελίδα fonimaleviziou.gr

Τα θέματα των φετινών πανελληνίων στη κοινωνιολογία είναι βατά , τα ερωτήματα σαφή και με σωστή διατύπωση.

Αναλυτικότερα στην πρώτη ομάδα στις ερωτήσεις  Α1 και Α2 που είναι κλειστού τύπου (σωστό –λάθος και πολλαπλής επιλογής)οι μαθητές καλούνταν να διαψεύσουν, να επαληθεύσουν αλλά και να επιλέξουν τις σωστές απαντήσεις . Η άσκηση δεν είχε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Στα θέματα Β1 και Β2 της ίδιας ομάδας  χρειαζόταν η ανάπτυξη της θεωρίας  της εξάρτησης και του κοινωνιολόγου Γκόφμαν σε όρους που  ο ίδιος ανέπτυξε  και αναλύσαμε στο κεφάλαιο 1 του σχολικού βιβλίου με ξεκάθαρες εκφωνήσεις των ερωτημάτων.

Στη δεύτερη ομάδα τα θέματα Γ1, Γ2 και Γ3 ήταν της ίδιας θεματολογίας (φαινόμενο πολιτικής αλλοτρίωσης) με ξεκάθαρες εκφωνήσεις για τον ορισμό, τα αίτια και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.

Κλείνοντας  στο θέμα Δ ζητήθηκε η ανάλυση θεωριών των κοινωνιολόγων Βέμπερ και Ντυρκέμ για τις θέσεις του Ντυρκέμ αναφορικά με τη θρησκεία και του Βέμπερ για την ορθολογικοποίηση του κράτους και τη μετάβαση από τη προβιομηχανική στη βιομηχανική κοινωνία. Και εδώ δεν παρατηρείται κάποιος βαθμός δυσκολίας στη διατύπωση των ερωτήσεων.

Τα θέματα ήταν απλά και κατανοητά οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να κατακτήσουν εύκολα το άριστα.

Μαγκουφάκη Κατερίνα

Κοινωνιολόγος

Φροντιστηρίου Κύκλος

Οι απαντήσεις των θεμάτων εδώ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ