Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα δηλώνει ο Τσαβούσογλου

Τελευταία Ενημέρωση:

«Συμφωνία χωρίς την Τουρκία δεν επιφέρει ούτε όφελος ούτε θα έχει ισχύ», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Έκκληση στην Ελλάδα για διάλογο απηύθυνε εκ νέου το Σάββατο, 20 Ιουνίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την Αττάλεια, στη διάρκεια φόρουμ για τον τουρισμό, προσκαλώντας τους πρέσβεις 50 χωρών.

«Συμφωνία χωρίς την Τουρκία δεν επιφέρει ούτε όφελος ούτε θα έχει ισχύ. Ό,τι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε με λόγια, τώρα το λέμε με τις πράξεις μας. Με τα πλοία μας και τις συμφωνίες μας. Το κάναμε ναι, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε μονόπλευρα; Όχι. Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Λιβύη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε:

«Ο Χαφτάρ δεν άκουσε καμία έκκληση. Αντίθετα, αύξησε την επιθετικότητά του. Έχασε, ήταν καταδικασμένος να χάσει. Δεν ήταν δυνατό να κερδίσει. Είχε μια ευκαιρία για πολιτική λύση. Την έχασε κι αυτή. Ένας τέτοιος πραξικοπηματίας δεν θα έπρεπε να είναι στη διοίκηση μιας χώρας. Οι πραξικοπηματίες δεν πρέπει ποτέ να έχουν οποιαδήποτε θέση στις κυβερνήσεις μιας χώρας. Λιβύη. Η καλύτερη λύση είναι η πολιτική λύση».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...