Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Έπεσαν 1.500 κεραυνοί στη Μακεδονία και Θράκη

Petite Perle 300×250

Στο μέσο του καλοκαιριού, ο καιρός αλλάζει δραματικά, τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο με ακραία για την εποχή καιρικά φαινόμενα να εκδηλώνονται, βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα , ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύσει και κεραυνική δραστηριότητα.

Την Κυριακή 21 Ιουνίου σε Χαλκιδική και Σέρρες τα καιρικά φαινόμενα ήταν πολύ έντονα, με περιοχές να πλημμυρίζουν και στην Ξάνθη να πέφτει χαλάζι.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν τόσο σήμερα, όσο και αύριο και θα αρχίσουν να εξασθενούν από την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία θα είναι σήμερα 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές σε όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ. Σε πολλές περιοχές της χώρας οι πλημμύρες ήταν πρωτοφανείς για την εποχή.

Στην Εύβοια το βράδυ της Κυριακής ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής φωτιές λόγω των κεραυνών στα χωριά Νεροτριβιά, Καντύλι, Πλατάνα, Μακρυμάλλης, Τριάδα, Μακρυκάπα, Δάφνη καθώς και σε σημείο στην περιοχή από Πανόραμα μέχρι Σταυρό. Φωτιές οι οποίες είναι βέβαια ελεγχόμενες λόγω της βροχής όμως ο κίνδυνος παραμένει.

Περισσότεροι από 1.500 κεραυνοί σε όλη τη χώρα

Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών "ΖΕΥΣ" του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 1500 κεραυνούς, οι περισσότεροι εκ τον όποιων εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, προβλέπεται μέσος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 2) σε Αττική, Εύβοια, Β. & Ν. Αιγαίο, Κρήτη, Λακωνία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα & Ιόνιο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ