Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με ΣΕΤΕ|Να ανακληθεί η ΚΥΑ ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός

Petite Perle 300×250

«Η στήριξη του τουρισμού πρέπει να γίνει με σοβαρότητα και με συγκεκριμένο σχέδιο. Ο τουρισμός αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για την οικονομία αλλά η επανεκκίνησή του αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα και ανευθυνότητα από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ».

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν μείνει χωρίς ουσιαστική ενίσχυση με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ζήτημα ρευστότητας ενώ η πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει την υποχρέωση των μονάδων για «δωμάτια- καραντίνας» μπορεί να αποβεί καταστροφική» και συμπλήρωσε: «Η στήριξη του κλάδου πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του τουρισμού, πρέπει να γίνει με σοβαρότητα και με συγκεκριμένο σχέδιο για να περιορίσουμε τις απώλειες».

«Δεν σας κρύβω ότι κι εμάς μας απασχολεί η ΚΥΑ», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος. Πρόσθεσε ότι ο ΣΕΤΕ ρωτήθηκε και κατέθεσε την άποψη ότι κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό. «Γιατί όταν μιλάς για καταλύματα και ξενοδοχεία, μιλάς από το πολύ μικρό, το οικογενειακό των 10 δωματίων μέχρι την πολύ μεγάλη μονάδα των χιλιάδων δωματίων». «Θεωρώ ότι θα αλλάξει αυτή απόφαση», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τέτοια απόφαση «θα λειτουργήσει αποτρεπτικά να μην ανοίξουν επιχειρήσεις».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι είναι περίοδος βαθιάς περισυλλογής και προβληματισμού για τον ελληνικό τουρισμό «και είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι, γιατί ο τουρισμός αποτελεί εθνικό κεφάλαιο, περιλαμβάνει πολύ μεγάλο μέρος του ΑΕΠ». Επισήμανε ότι η πανδημία είναι μια αντικειμενική συνθήκη που ούτως ή άλλως θα προσέβαλε τον τουρισμό, «όμως πιστεύω ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα και ανευθυνότητα από την πλευρά της κυβέρνησης». «Παλινωδίες από την πλευρά του υπουργού ανακοινώσεις που δημιουργούσαν τουριστικές περιοχές τριών κατηγοριών, νησιά τριών κατηγοριών, αποκλεισμούς χωρών και διπλωματικά επεισόδια ανάμεσα στη χώρα και άλλες χώρες», πρόσθεσε.

 money-tourism.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ