Ξερίζωσαν 3.000 δενδρύλλια κάνναβης σε Πλατανιά και Κίσσαμο οι Αρχές (φωτο)

Petite Perle 300×250

Ολοκληρώθηκε χθες η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά και Κισσάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 3.000 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες στην ευρύτερη περιοχή των δύο δήμων.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε αρχικά μία φυτεία σε ορεινή δασική έκταση του Δήμου Πλατανιά, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά 820 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, ενώ σε ορεινή δασική έκταση περιοχής του Δήμου Κισσάμου βρέθηκαν συνολικά 2.180 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε έξι ειδικά διαμορφωμένους χώρους (διαφορετικών επιπέδων) ,στο στάδιο της ανάπτυξης.

Τα τρείς χιλιάδες δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ