Συνεργασία Περιφέρειας-ΟΕΕ/ΤΑΚ για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων

Petite Perle 300×250

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και Αρμόδιος για Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα Γιώργος Αλεξάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αφορμή για τη συζήτηση ήταν η διερεύνηση του ρόλου, της θέσης, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για την Κρήτη στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό περιβάλλον, στο πλαίσιο της νέας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη EU Green Deal, όπως αυτή επικαιροποιείται και αναμορφώνεται για τη νέα προγραμματική περίοδο, μέσω του νέου χρηματοδοτικού πλαισίου EU NEXT GENERATION για την ανάκαμψη και επανεκκίνηση της οικονομίας στη μετα-κορωνοϊό εποχή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Γ. Αλεξάκης ενημέρωσε για την ευρωπαϊκή και διεθνή πορεία της Περιφέρειας Κρήτης τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα για τις ευρωπαϊκές σχέσεις, τα ανταγωνιστικά προγράμματα, τη συμμετοχή σε Δίκτυα Συνεργασίας, το Γραφείο στις Βρυξέλλες, τις διαπεριφερειακές συνεργασίες με τις άλλες ευρωπαϊκές Περιφέρειες, τις επισκέψεις των Κινέζικων αντιπροσωπειών στη Κρήτη, καθώς και τις διμερείς σχέσεις με την Κύπρο που πρόσφατα εγκαινίασε.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης Σταύρος Καρτέρης ευχαριστώντας για τη συνάντηση, επισήμανε τη σημασία της ενημέρωσης για τα ευρωπαϊκά θέματα που είναι προϋπόθεση για πολλές και σημαντικές ενέργειες και δράσεις των οικονομολόγων.

Οι εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σταύρος Καρτέρης Πρόεδρος, Αρακαδάκης Γιώργος Αντιπρόεδρος, Σαρρής Γιώργος και Γκλάκας Βαγγέλης από την πλευρά τους παρουσίασαν το έργο του Επιμελητηρίου και στη συζήτηση επικεντρώθηκαν στις δυνατότητες να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, ώστε να ωφεληθούν τα μέλη του αλλά και οι επιχειρήσεις στην Κρήτη.

Συμφωνήθηκε η συνεργασία του Οικονομικού Επιμελητηρίου με την Περιφέρεια Κρήτης σε πολλά επίπεδα προς όφελος της περιφερειακής οικονομίας μας του νησιού μας και τη βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και ευκαιριών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ